Соковита курка в апельсиновому маринаді в духовці

Як смачно зробити Соковиту курку в апельсиновому маринаді в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. 🍊🎄 Я в шоці! Курочку готую тепер тільки так! Настільки соковита, ароматна, рум’яна і неймовірно смачна курочка в духовці. А весь секрет в техніці прессолинга, що робить м’ясо ніжним і дуже соковитим. Плюс маринад тут просто казковий, ноти апельсина, часнику і медової гірчиці – рекомендую вам спробувати! Ідеальний варіант на святковий стіл!

Інгредієнти

Для розчину:
Курочка (у мене 2 кг)
Вода – 3 л
Сіль – 3 ст. л
Цукор – 1 ст. л
Часник – 3 зубчики
копчена Паприка – 1 ч. л.
Перець мелений – 0,5 ч. л

Для маринаду:
Гірчиця медова – 1 ст. л
Часник – 2 зубчики
Соєвий соус – 2 ст. л
Апельсин – 1 шт
Лимон – 1 шт
Сіль – 0,5 ч. л
Лимонний перець – 1 ч. л
Розмарин – 1 гілочка

Для золотої скоринки:
Мед – 1 ст. л
Соєвий соус – 2 ст. л
Оливкова олія – 2 ст. л

Соковита курка в апельсиновому маринаді в духовці покроковий рецепт

1. Курку промиваємо, зрізаємо зайвий жир і сальні залози. Для сольового розчину в каструлю з водою, додайте сіль, цукор, часник, паприку і перець і добре перемішайте до повного розчинення солі. Зробіть проколи в м’ясі за допомогою зубочистки або голки і покладіть курку в розсіл. Накрийте каструлю кришкою і залиште в холодильнику ночью.

2. Для маринаду змішайте 1 ст. л. медової гірчиці, 2 зубчики натертого часнику, 2 ст. л. соєвого соусу, з апельсина зніміть цедру і видавити сік з половини апельсина і додайте в маринад, додайте сік половини лимона, 0,5 ч. л. солі і 1 ч. л. лимонного перцю. Розмішайте до однородности.

3. Курку вийміть з розсолу, обсушити паперовим рушником і натріть апельсиновим маринадом з усіх боків, залиште на годину для маринування. Залишки соусу залиште. Далі фарширую брошка шматочками апельсина, лимона і гілочки розмарину. Зав’яжіть ноги і підверніть крильця під спину.
4. Духовку розігрійте до 180 С. Покладіть курку на деко, накрийте фольгою. Запікайте курку 30 хвилин, потім зніміть фольгу, змастіть залишками маринаду і запікайте ще 30 минут.

5. Для золотої скоринки, змішайте 1 ст. л. меду, 2 ст. л. соєвого соусу, 2 ст. л. оливкової олії. Змастіть курку і запікайте ще 10-20 хвилин до повної готовності. ⠀ Курочка готова! Це дуже смачно! З наступаючим Вас Новим роком!

Відео рецепт 👇