Інгредієнти
Опара:
120мл (р) злегка теплого молока
2 ч. л. сухих дріжджів (20г живих, сирих)
1 ст. л. цукру
Тісто:
🎃 160г гарбузового пюре (заздалегідь ріжу гарбуз шматочками і запікаю до м’якості при 180°С, потім блендером пюрирую)
1 ст. л. цукру
1 ч. л. без верху солі
50г розтопленого вершкового масла
300г борошна (+50 г борошна для підсипання)
Начинка:
50г вершкового масла кімнатної температури
60г цукру
1-1,5 ч. л. кориці (за бажанням)
Можна щіпку мускатного горіха
Глазур:
50г вершкового масла
25г цукру
1,5 ст. л. не жирних вершків (замінила молоком)
80г цукрової пудри
Соковитий, вологий, м’який ароматний і гарбузовий пиріг покроковий рецепт
Все це змішати, накрити рушником і залишити в теплі на 15 хвилин до появи “шапочки”.
Додати в опару гарбузове пюре, цукор, сіль, масло. Розмішати. Потім просіяти борошно, розмішати до однорідності – тісто буде в’язким, липковатым. Накрити плівкою і залишити на годину в тепле.
тісто Обім’яти, обсипати борошном, розкотити на посипаному борошном столі у великий пласт товщиною близько 3 мм Зверху намазати масло, присипати цукром, корицею.
Розрізати тісто уздовж на 4 широкі смуги, покласти їх стопкою одну на іншу.
Розрізати на квадрати (у мене 8). Згинати квадрати книжкою і укладати в змащену форму для випічки (у мене прямокутна 27×18, можна трохи більше, можна круглу 23 см в діаметрі). Залишити для підйому на 40 хвилин. Включити духовку на 180°С. Випікати в розігрітій духовці близько 40 хв. Якщо горить верх, накрити фольгой.
Нагріти на вогні масло, цукор і вершки, помішувати до розчинення. Потім додати пудру і розмішати. Зняти з вогню й у гарячому вигляді залити пиріг. Можна насолоджуватися 👍 ❗️ мої коментарі: пиріг без яєць, на основі гарбузового пюре, на мій смак аромат тесту порожненький, я б додала 1 чл цедри апельсина 🍊, смак буде яскравіше, цікавіше. Глазур робити тільки на вершках, і заливати пиріг трохи остиглий, тоді залишиться щільність глазурі, не розтане і не растечется.