Соління кавунів в банках на зиму з лимонною кислотою мариновані

Сезон, коли можна поласувати свіжими кавунами короткий, і люди навчилися заготовляти кавун на зиму. Соління кавунів в банках на зиму з лимонною кислотою мариновані шматочками смачно простий рецепт будинку. Це відніме сили, але ви не даремно витратите час. Заготовки дозволять вам навіть взимку насолоджуватися смаком річного продукту.

Інгредієнти

🍉 стиглий кавун – 3 кг;
💧 вода – 1 л.;
🍶 сіль – 30 гр.;
🍶 цукор – 20 гр.;
🍋 лимонна кислота – ½ ч. л.

Засолювання арбузов в банках на зиму з лимонною кислотою мариновані покроковий рецепт

1. Ягоду необхідно помити і нарізати кружечками шириною приблизно 3 сантиметри. Далі ці круги нарізати на скибочки, які зручно буде діставати з банки.
2. Помістіть у велику банку (трилітрову) підготовлені шматочки і залийте киплячою водою. Дайте трохи постояти і злийте. Вдруге заливка проводиться вже готовим розсолом з сіллю і сахаром.
3. Додайте трошки лимонної кислоти. Заривайте ваші заготовки як зазвичай гвинтовими кришками або загорніть машинкой.