Солимо сало грудинки сухим способом з часником

Як смачно зробити Солимо сало грудинки сухим способом з часником простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Солимо грудинку сухим способом. Один з найпростіших спосіб засолити свинячу грудинку — сухий посол. Знадобиться сало, трохи спецій, сіль, трішки терпіння і приголомшливий делікатес на вашому столі.

Інгредієнти

Сало (грудинка) — 1,5 кг.
Прованські трави — 1,5 ч. л.
Сіль велика — 3 ст. л з гіркою
Паприка — 1,5 ч. л.
Перець чорний мелений — 1,5 ч. л.
Часник свіжий — 6 зубчиків

Солимо сало грудинки сухим способом з часником покроковий рецепт

1. Свіжий часник дрібно нарубати і змішати з травами, червоної солодкої паприкою, чорним меленим перцем і сіллю. Отриманою сумішшю приправ ретельно натерти з усіх боків свинячу грудинку. Залишки солі висипати на лист пергаментного паперу і покласти шматок сала шкіркою вниз на решту смесь.
2. Загорнути сало в пергаментний папір і залишити при кімнатній температурі на 1 добу. Добу сало буде просаливаться і дасть трохи вологи. Через добу сало загорнути в свіжий сухий пергамент і прибрати на 6-7 днів холодильник.
3. Періодично шматок грудинки можна перевертати, щоб сало не пересушивалось з одного боку. З готового шматки грудинки прибрати зайву сіль і можна тоненько нарізати і подавати до столу. Зберігати таке сало краще в морозильній камере.