Страва яєчня на сковороді шакшука

Як приготувати страву яєчня шакшука на сковороді рецепт простий. Я обожнюю готувати і їсти. Це справа зрозуміла. Інакше з чого б мені фудблог заводити? Як сказала моя передплатниць, пожерти – це окреме хобі 😁 Сніданок – улюблений прийом їжі (не рахуючи п’ятничного пива🍻. Якщо пиво, звичайно, їжа😂). У будні мої сніданки не так різноманітні, як хотілося б. А от у вихідні дні я відриваюся🙃.

Інгредієнти

• 6 яєць
• 1 цибулина
• 1-2 зубчики часнику
• 1 солодкий перець
• 1 гострий стручковий перець (або за смаком)
• Сіль за смаком
• 3 ст. л томатної пасти
• 5 середніх помідорів
• По 1 ч. л. зіри і паприки
• 2-3 ст. л. рослинного масла
• Пучок петрушки (або кінзи, але я її не дуже жалую)

Страва яєчня шакшука на сковороді покроковий рецепт

1. У глибокій сковороді розігріти олію, додати туди порізану півкільцями цибулю, обсмажити до прозорості, додати дрібно порізаний часник, накрити кришкою і потомити 1-2 хвилини. Нарізати смужками перець, очищені від шкірки помідори порізати кубиками. До цибулі додати перець, помідори, томатну пасту і трохи води, накрити кришкою і згасити 5 хвилин на повільному огне.
2. Додати сіль, спеції і уварити соус до загусання. Тепер потрібно додати яйця. В соусі зробити поглиблення і акуратно розбити в них яйця, щоб жовток залишився цілим. Накрити кришкою і на мінімальному вогні довести яйця до готовності: білок повинен схопитися, а жовток залишитися рідким. Це займе приблизно 5 минут.
3. Посипати рубаною зеленню і подавати до столу. В ідеалі, треба прямо зі сковороди, вмочуючи в шакшуку хліб. ⠀ Це смачне і нескладне блюдо. Чудово підходить для сніданку вихідного дня. Займає трохи більше часу, ніж просто яєчня. Однак і смак зовсім інший. ⠀
4. Один час у мене навіть була шакшуказависимость. ⠀ Гостроту безумовно можна регулювати. А от прибирати зовсім спеції і пекучий перець не рекомендую. ⠀ Бажаю всім смачних сніданків🤤 Не забудьте поділитися враженнями після приготування зі мною. Мені буде дуже приятно☺