Яєчня Чылбыр турецьке блюдо

Чылбыр в моїй авторській варіації, один з найулюбленіших сніданків 💔 Яєчня Чылбыр турецьке блюдо простий рецепт.

Інгредієнти

На 2 порції:

▫️240 гр грецького йогурту
▫️1 авокадо
▫️Сіль
▫️Оливкова олія
▫️ ¼ лимона, цедра і сік (або ½ лайма)
▫️Орегано

▫️Вершкове масло
▫️Пластівці перцю чилі
▫️Паприка мелена

▫️Яйця
▫️Хліб
▫️М’ята, не пропускаємо, вона важлива для смаку

Яєчня Чылбыр турецьке блюдо покроковий рецепт

1. Змішуємо йогурт, цедру і сік лимона, орегано, сіль, оливкова олія і авокадо нарізане кубиками. ⠀ Закладаємо яйця в киплячу воду і варимо 6 хвилин, щоб був рідкий желток.

2. Хліб підсушуємо на сухій сковороді з кожного боку. Зробимо ароматне масло. На помірному вогні 5 хвилин нагріваємо вершкове масло з пластівцями перцю чилі і паприкой.

3. Нарізаємо м’яту тонкою соломкою. Викладаємо в тарілку соус з йогуртом, поливаємо ароматним маслом, посипаємо м’ятою, вона не тільки для краси, але і для смаку, потім яйця. Подаємо з рум’яним хлібом!

Відео рецепт 👇