Як смачно зробити Суп розсольник ленінградський класичний з перловкою і м’ясом по госту простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.
Інгредієнти
3 л води
400 г будь-якого м’яса
100 г перлової крупи
4-5 картоплини
2 цибулини
2 середня моркви
2 солоних огірка
2 ч. ложки томатної пасти
~100-150 мл огіркового розсолу (за смаком)
сіль
перець
лавровий лист
Суп розсольник ленінградський класичний з перловкою і м’ясом по госту покроковий рецепт
1. Спочатку треба зварити м’ясний бульйон. М’ясо залити холодною водою і поставити на вогонь. Коли закипить, зняти піну, покласти цілу цибулину і крупно нарізану моркву, кілька горошків чорного перцю. Накрити кришкою і варити приблизно 1.5 години до м’якості мяса.
2. Перед тим, як поставити варитися бульйон, перлову крупу промити, залити окропом, накрити і залишити для набухання, поки не звариться бульйон. З готового бульйону дістати м’ясо. Прибрати цибулю і моркву, вони більше не потрібні. Бульйон процідити і додати выкипевшую воду. Перловку промыть.
3. Покласти крупу в бульйон і варити до повної готовності. М’ясо нарізати на невеликі шматочки. Картоплю і моркву нарізати брусками. Цибулю дрібно нарубати. Солоні огірки дрібно нарізати. Цибулю і моркву обсмажити пару хвилин на рослинній олії, потім додати в сковороду огірки, додати томатну пасту і прогріти все разом 3 минуты.
4. Коли перловка буде майже готової викласти в каструлю картоплю, варити 10-15 хвилин до готовності картоплі. Далі додати моркву з цибулею і огірками і викласти м’ясо. Варити ще 10 минут.
5. Розсольник спробувати на смак і додати огірковий розсіл за 5 хвилин до готовності. Додати в суп пару лаврових листів. Накрити кришкою і дати настоятися 15 рассольнику минут.