Суп солянка грибна на зиму в банках

Як смачно зробити Суп грибну солянку на зиму в банках простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Пізньої осені, коли всі основні заготовки вже зроблені, саме час приготувати ту саму солянку з грибами, яка раніше була справжнім скарбом коморах майже в кожній радянській сім’ї🤗.
Вона прикрашала полиці всіх продуктових магазинів країни. Але чи треба розповідати про те, як сильно відрізнялася не в кращу сторону солянка магазинна від домашньої. Думаю, не треба. Краще спробуємо приготувати 🙌.

Інгредієнти

На 2 кг відварених грибів я взяла:

3 кг капусти;
0,8 кг моркви;
0,8 кг цибулі;
1 л. соусу (типу краснодарський);
3 ст. л. солі.;
35 ст. л. оцту,
15 ст. л. цукру;
0,5 л. води;
0,65 л. рослинного масла для смаження;
1 ст. л. перцю чорного меленого;
5-7 шт. лаврових листів.

Суп солянка грибна на зиму в банках покроковий рецепт

1. Гриби помила, порізала і відварила, як зазвичай. Капусту нашинковала, натерла моркву, лук нарізала кубиками і все це окремо обсмажила(загасила) на рослинному масле.
2. Потім з’єднала овочі з грибами, додала сіль, цукор, перець, лавровий лист, оцет, томатний соус, воду і гасила на повільному вогні ~40 минут.
3. Потім гарячим розклала по стерильним банкам, закрила стерильними кришками, перевернула догори дном і вкрила теплим пледом.

4. Через добу плед прибрала і відставила банки на перевірку, а потім вони відправляться на зберігання в кладовку.