Суп том ям з креветками, грибами, помідорами і кокосовим молоком

Як смачно сделатьСуп том ям з креветками, грибами, помідорами і кокосовим молоком класичний простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Варити цей суп мене навчила знайома кореянка. Вона тримає магазинчик на ринку з корейськими спеціями. ⁣⁣⠀ Виявилося, що креветки, приготовані в курячому бульйоні супер смачні. ⁣⁣⠀

Інгредієнти

Бульйон курячий 1 літр⁣⁣⠀
Паста тому-ян – 50 гр⁣⁣⠀
Гриби⠀енокі 50 гр⁣⁣⠀
Галангала⠀( сіамський імбир) – 2-3 скибочки⁣⁣⠀
Лемонграс – 3 ст. л⁣⁣⠀
Черрі – 12 шт⁣⁣⠀
Рибний соус – 2-3 ст. л⁣⁣⠀
Креветки – 21 шт⁣⁣⠀
Сушений Чилі – 1-2 шт⁣⁣⠀
Кокосове молоко – 120 гр⁣⁣⠀
Лимонний сік⠀1-2 ст. л⁣⁣⠀

Суп том ям з креветками, грибами, помідорами і кокосовим молоком покроковий рецепт

1. Беремо готовий бульйон, сушений галангалу (сіамський імбир) і сушений лемонграс.⁣⁣⠀ Нехай це все кипить на повільному вогні 15-20 хвилин. За цей час спеції поділитися ароматами і збагатять ними бульйон. ⁣⁣⠀ Бульйон обов’язково процідіть через марлю. Спеції можете викинути з нього. ⁣⁣⠀ ⁣⁣⠀
2. Креветки (великі) або лангустини треба розморозити і видалити у них кишку. Коли будете очищати – залиште трохи панцира у хвостики. ⁣⁣⠀ Їсти креветки, тримаючи їх за хвостик, набагато зручніше. ⁣⁣⠀ Гострим ножем зробіть надріз вздовж хребта. Надріз повинен бути неглибокий ( до 1 мм), щоб не розрізати креветку наскрізь. підніміть чорну жилку – це кишка, і видаліть її.⁣⁣⠀
3. Гриби добре промийте в проточній воді. Якщо у вас гриби енокі – у них треба видалити губчасте основу. Енокі можна замінити на печериці. У цьому випадку розріжте їх на 2 або 4 частини залежно від розміру. ⁣⁣⠀ ⁣У проціджений бульйон покладіть пасту тому ян, налийте рибний соус і додайте гриби. Все добре розмішайте, щоб паста повністю розчинилася в бульоне.
4. Нехай бульйон закипить і тепер спробуйте його.⁣⁣⠀ Паста гостра, але якщо ви хочете більш гострий смак, зараз можна покласти 1 або 2 сушеного перцю Чилі. Якщо бульйон не досить солений, додайте ще рибний соус.⁣⁣⠀ Помідори Черрі розрізати на 2 частини. У киплячий бульйон покладіть помідори і креветки. ⁣⁣
5. Після закипання варіть креветки 2-3 хвилини. Якщо будете варити довше, вони стануть гумові.⁣⁣⠀ Тепер влийте кокосове кокосове молоко або вершки. В цьому випадку достатньо буде 2-3 ст. л.
6. Додайте лимонний сік або сік лайма. Їжте том-ям гарячим!⠀Він насичений, смачний і гострий! У вас вийде 3 порції супу. У кожну тарілку покладіть по 8 креветок. ⁣⁣⠀