Суп з баклажанами, помідорами, картоплею, селерою і сметаною

Як смачно зробити Суп з баклажанами, помідорами, картоплею, селерою і сметаною простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

На 2,5 л. супу знадобиться:

– бульйон будь-який (у мене курячий) або чиста вода 1,5 л
– баклажан 1 шт.
– картопля 4 шт. середньої (у мене більше, т. к. дрібна)
– лук 1 шт.
– морква 1 шт.
– перець солодкий 1 шт.
– стебло селери 1 шт.
– помідори 2 шт. середні (у мене 5 шт. дрібних)
– часник 2 зубчики
– сіль, перець за смаком
– масло для смаження

+ сметана, зелень для подачі

Суп з баклажанами, помідорами, картоплею, селерою і сметаною покроковий рецепт

1. Баклажани очищаємо від шкірки, ріжемо кубиком, посипаємо трохи сіллю, перемішуємо, накриваємо тарілкою і ставимо невеликий вантаж. Решта всі овочі миємо та очищаємо. Помідори очищаємо від шкірки будь-яким зручним способом. Через 15 хвилин віджимаємо з баклажана жидкость.

2. У сковороді розігріваємо трохи олії і обсмажуємо кубики баклажана, поки вони трохи не зарум’яняться. Додаємо подрібнену цибулю і також обсмажуємо. Додаємо порізані кубиками цибулю, солодкий перець, стебло селери і помідори, тушкуємо заправку на невеликому вогні ще 10 минут.

3. Одночасно розігріваємо в каструлі готовий бульйон або кип’ятимо підсолену воду. Опускаємо в киплячий бульйон (вже підсолений) нарізану кубиками картоплю, зменшуємо вогонь до слабкого кипіння і варимо близько 10 хвилин. Додаємо овочеву заправу з сковороди, перемешиваем.

4. За необхідності досолює суп. Тушкуємо на слабкому вогні ще хвилин п’ять, після чого вимикаємо плиту, щільно закриваємо суп кришкою і даємо йому настоятися. При подачі додаємо в тарілку свіжу зелень, мелений перець і ложку сметаны.