Суп з мацуна, яйця, рису і домашньою локшиною

Суп з мацуна, яйця, рису і домашньою локшиною простий рецепт. КРАЦ АПУР АБО МУРКУЛОВ АПУР. Це дуже смачний , ароматний і корисний суп, обов’язково приготуйте і насолоджуйтеся 🤤 У нас, в Джавахеті (село Гандза) суп називається Крац апур або Муркулов апур , мені так цікаво, у вас, як називається? Так само?☺️

Інгредієнти

500 мл мацун (або натуральний йогурт, можна кефір)
1,5 ст/л борошна
1 яйця
Кінза
Чебрець
Сушена м’ята
1 великий цибулю
Сіль
1/4 ст рис (це за бажанням)
800-900 мл окріп

Для тесту

1 ст борошна (обсяг склянки 250 г)
1 яйця
Сіль
3 ст/л раст.масло
0,5 ст воду

Суп з мацуна, яйця, рису і домашньою локшиною покроковий рецепт

1. Яйця з борошном, перемішати до однорідності, додаємо мацун , знову перемішати. Заливаємо окропом, швидко перемішати (саме скільки воду додати, контролюйте самі, я наприклад, не люблю, коли маса густа, додаю приблизно літр води), якщо у вас кефір, то воду потрібен менше додати. Викладемо на вогонь (повільний вогонь)

2. Приготуємо тісто: приєднуємо всі зазначені інгредієнти і замішуємо круте тісто. Прибираємо в холодильник на 30 хвилин. Тісто ділимо на 2 частини, одну частину розкачуємо ковбаску і розрізаємо (як показала на відео) , одну частину тонко розкачуємо і розрізаємо, як локшину👌

3. додаємо Локшину на киплячу мацунную масу, за бажанням додаємо рис круглий і продовжуємо варити. А частина тісто, які розкатали , як калбаски і розрізали, посмажимо у вершковому маслі до золотистого кольору і додаємо на киплячу мацунную массу.

4. Так само, дрібно ріжемо цибулю, посмажимо , додаємо чебрець, сушена м’ята, всі разом посмажимо і відразу додаємо на суп👌 Перемішаємо і аромат варто вага будинок🤤, в кінці додаємо кінзу , закриємо кришкою і через 10-15 хвилин подаємо 👌 Це неймовірно смачний суп, обов’язково спробуйте 😻

Відео рецепт 👇