Ловіть рецепт самої повітряної «Халі». Як зробити Святковий хліб хала плетінка рецепт простий.
Інгредієнти
Борошно пшеничне / Борошно — 350 -400г(+\-)
Молоко— 110г
Масло рослинне — 26 р
Яйце куряче — 2 шт
Цукор — 20 р
Мед – 1-2 ст/л
Дріжджі — 1,5 г/л
Сіль — 6 г
Кунжут для посипання
Святковий хліб хала плетінка покроковий рецепт
1. Перемішати молоко, цукор, дріжджі, 2 ст/л борошна, перемішати і залишити хвилин 20. ✅потім додати яйце , всі зазначені інгредієнти ,крім масло і замішувати м’яке тісто. ✅ Добре вимісити 15-20 хв, викласти на поверхню додати рослинне масло і місити до гладкості. ✅ покласти тісто герметично закрити кришкою і залишити 1,5-2 год. ✅ тісто розділити на 4 рівні частини. ✅ На руці надати круглу форму, защипывая краю в середину кола, потім покатати шматочки тіста по столу долонею для округлення, закрити плівкою і дати відпочити 10-15 хв. ✅ Беремо кругляшек натисканням долоні надаємо форму лепешки.
2. Розкачуємо їх долонями обох рук у формі сосиска, вийшло 4 заготовки. ✅ Починаємо плетіння. Розкладаємо віялом, придавлюємо всі 4 кінчика . ✅ плетемо 😊👌 «Крайній правий через 2, крайній лівий через 2, два середніх перекручуємо ліва рука поверх правої, і далі Крайній правий через 2, крайній лівий через 2, два середніх перекручуємо ліва рука поверх правої і так далі до кінця веретена. Тут перший крок крайній правий через2 , крайній лівий через 2.
3. Два середніх перекручуємо ліва рука поверх правої, Знову лічилочка крайній правий через 3, крайній лівий через 2, Два середніх перекручуємо ліва рука поверх правої, І так далі до кінця😩😄, не легко, але в кінці виходить круто 😀 ✅потім закриємо рушником і залишимо в тепле місце підніматися на 1,5 часа.
4. Далі змащуємо халу жовтком і посипаємо кунжутом або маком, відправляємо в духовку(190-200 градусів )хвилин на 30-40 потрібно дивитися за кольором, у всіх духовки різні. ✅виходить нереально смачно, обов’язково попробуйте.
Відео рецепт 👇