Святковий пиріг з фаршем індички

Як зробити Святковий пиріг з фаршем індички рецепт простий. Шикарний пиріг з овочами, м’ясом і вершково-томатним соусом точно стане прикрасою вашого столу. Як на мене, так дуже святково і дуже смачно і оригінально.

Інгредієнти

2 пласту листкового тіста, 250 грам фаршу (у мене з індички), 1 морква, половинка середньої цибулини, половинка середнього болгарського перцю, 1 стебло селери,3 столові ложки томатної пасти, 150 грам вершки від 30%, сіль, перець за смаком, щіпка паприки, щіпка прованських трав (чебрець, розмарин), оливкова олія.

Святковий пиріг з фаршем індички покроковий рецепт

1. Нарізаємо цибулю, моркву, болгарський перець і селера на невеликі кубики. На середньому вогні обсмажуємо трохи цибулю, потім додаємо всі овочі і тушкуємо хвилин 5. До овочів додаємо фарш, перемішуємо і обсмажуємо до готовності. Додаємо сіль, перець, паприку і перемешиваем.

2. Як тільки м’ясо готове, додаємо томатну пасту і тушкуємо пару хвилин, потім вливаємо вершки, прованські трави і тушкуємо до загустіння соусу (буквально 2-3 хвилини). Знімаємо з вогню. Один пласт тіста розкачуємо по діаметру своєї форми і викладаємо дно (я нічим не змащувала форму) Викладаємо начинку разом з соусом, все рівномірному распределяем.

3. З другого пласта тіста розкачати пласт за формою і за допомогою трафаретів зробити візерунки. Накрити пиріг, защипнути краю і відправити в розігріту духовку на 25-30 хвилин на 180 градусов.

4. Пиріг виходить шикарний, дуже соковитий, ароматний, сирний і вкусный.

Відео рецепт 👇