Сирна паска лимонна з маком рецепт простий. Яка у нас вийшла гарна і надзвичайно корисна великдень! Тільки подивіться!😍 Мак дає нам кальцій, магній, залізо, вітаміни: Е та гр.В, багато клітковини. А куркума також збагатить нас калієм, кальцієм, залізом, магнієм, вітамінами Е і К. Ну, а про сир ви і так все знаєте))
Інгредієнти
Усього на 100г: 168ккал 14/12/6
Сир 9% – 700г
Сметана 20% – 200г
Мак – 2ст.л
Цедра одного лимона
Вода – 100мл
Сироп топінамбура – 50г (можна замінити на мед)
Ванільний екстракт – 1ч.л (або ванілін)
Куркума – 1/2ч.л
*Масло вершкове я не додавала, якщо ви візьмете сир менш жирний, то можна додати ще розм’якшене масло 50г для більш ніжної текстури
Сирна паска лимонна з маком покроковий рецепт
1. Мак залити окропом на 1 годину і потім злити воду Сир протерти через сито, Змішати сир, сметану, сироп, цедру натерти і ванільний екстракт. Розділити сирну масу на 2 рівні части.
2. В одну частину додати куркуму, в іншу мак Форму для паски застеляємо марлею і викладаємо першим жовтий шар з куркумою. Обмазуємо краю форми як показала на видео.
3. Потім викладаємо всередину макову начинку. І закриваємо марлею. Ставимо зверху вантаж. Я ставлю форму в друшляк, а друшляк ставлю в тарілку, і періодично зливаю жидкость.
4. Прибираю в холодильник на ніч. Готово!
Відео рецепт 👇