Нарізна тістечко «Червоний оксамит з полуницею»

Як смачно зробити Нарізну тістечко «Червоний оксамит з полуницею» простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Рецепт розрахований на роз’ємну форму-квадрат 20 на 20 см. і висотою від 7 див.
Всього 10 тістечок, кожне вагою 190 гр. і заввишки 6,5 див.

🍓Бісквіт червоний оксамит :
* 2 яйця З
* 80 гр. цукру
* 45 гр. рослинного масла
* 85 гр. просіяного борошна
* 5 гр. какао
* 40 гр. кефіру
* 4 гр. розпушувача
* 1 гр. соди
* 1 гр. солі
* 1-2 гр. червоний водорозчинний барвник (Fantasy color червоний, наприклад).

🍓 Полуничне кулі:
* 300 гр. пюре полуниці
* 114 гр. цукру
* 7 гр. соку лимона
* 8 гр. желатину 200 bloom
* 40 гр. води для замочування желатину

Сирний мус на білому шоколаді:
* 400 гр. сирного сиру
* 50 гр. цукрової пудри
* 70 гр. білого шоколаду
* 200 гр. жирних вершків 33%
* 11 гр. желатину силою 200 bloom
* 55 гр. води для замочування желатину

🍓Полуничне желе:
* 70 гр. пюре полуниці
* 150 гр. води
* 60 гр. цукру
* 5 гр. желатину силою 200 bloom
* 25 гр. води для замочування желатину
* кілька свіжих ягід полуниці (для оформлення)

Нарізну тістечко «Червоний оксамит з полуницею» покроковий рецепт

1. Змішати сухі інгредієнти і барвник. Яйця збити з цукром на високих оборотах міксера близько 4-5 хвилин. Знизити швидкість міксера на нижче середнього і продовжуючи збивати тонкою цівкою підлити масло. Збивати близько 30 сек. Потім знизити швидкість міксера на мінімальну, в 2 заходу всипати сухі інгредієнти і влити кефир.

2. Недовго все змішати до однорідності. Форму квадрат 20 на 20 см з одного боку обернути фольгою, поставити на деко. Готове тісто перелити в підготовлену форму і випікати в розігрітій до 160 С. духовці на режимі верх/низ без конвекції близько 20-30 хв. Готовність перевірити сухий шпажкою. В ідеалі бісквіт відкинути харчовою плівкою і прибрати на стабілізацію в холодильник мінімум на 4 години, потім розрізати на 2 коржа.

3. 🍓 Полуничне кулі:
Желатин замочити в холодній воді. У сотейнику змішати пюре, цукор і сік лимона. На середньому вогні довести до закипання. Після цього зняти з вогню і ввести замочений желатин. Добре розпустити його в гарячому кулі. Розділити рівно на 2 кулі части.

4. Сирний мус на білому шоколаді:
Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури. Желатин замочити в холодній воді. Шоколад розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі імпульсами за 15 сек. Сир ретельно змішати з цукровою пудрою. Додати 100 гр. вершків, пробити блендером. Якщо суміш занадто густа можна прогріти в мікрохвильовій печі близько 30 сек. Влити розтоплений шоколад, змішати. Желатин розпустити на соляної бані або в мікрохвильовій печі близько 5-10 сек. Влити в сирну масу і ще раз пробити блендером. Додати вершки і все добре змішати. Розділити готовий мус рівно на 2 части.

5. 🍓Полуничне желе:
Желатин замочити в холодній воді. У сотейнику змішати пюре, воду і цукор і довести до кипіння. Потім у гарячому сиропі розпустити желатинову масу. Полуницю нарізати на тонкі слайсы.

6. Збірка:
* покласти лист фольги на щільну поверхню
* укласти поверх перший корж бісквіту
* встановити роз’ємну форму,обгорнути фольгою
* налити половину першого сирного мусу
* відправити в морозилку до застигання верхнього шару (близько 10 хв.)
* потім вилити 1 частина кулі і знову в морозилку на подстывание
* далі вишиваємо частину першого сирного мусу і в морозилку
* потім укладаємо 2 корж бісквіту
* вишиваємо половину другого сирного мусу
* в морозилку і тд., як у першому випадку збираємо начинку через морозилку після кожного шару.
Коли залитий верхній шар і схопився, розкладаємо по поверхні тістечка нарізану полуницю, а зверху акуратно заливаємо полуничним желе.
Прибираємо в морозилку мінімум на 4-6 годин до повного застигання.
Після чого можна зняти форму з допомогою фена, нагріваючи форму гарячим повітрям.
Нарізати на 10 рівних тістечок.
Дефростировать в холодильнику.
Строк зберігання в морозилці до місяця, в холодильнику до 3 дней.