Сирна запіканка з сметаною і яйцем в духовці

Ранок завжди добре, коли воно починається з запіканки за рецептом Вікторії Мельник. Як зробити сирну запіканку зі сметаною і яйцем в духовці рецепт простий.

Інгредієнти

У мене були такі пропорції:
2 жовтки З
500 г сиру 0%
70 г сметани 10%

Додати:
Насіння половина стручка ванілі
15 г цз рисового борошна

Окремо збити:
2 білка З
4 ст л тростинного цукру
Щіпка солі.

Сметанна заливка:
300 г сметани 20%
1 яйце ІЗ
1 ст л тростинного цукру

Сирна запіканка з сметаною і яйцем в духовці покроковий рецепт

1. Збити в блендері до однорідності, щоб в сирі не було крупинок. Додати сметану з рисовим борошном: Розмішати до однородности.
2. Окремо збити:
Збити до стійких піків як для безе. Акуратно перемішати сирну масу з білками, перелити у форму (у мене керамічна форма діаметром 20 см і висотою 9) і поставити в духовку при 170С на 10 хвилин. Через 10 хвилин дістати запіканку з духовки і вилити на неї сметанную заливку.
3. Сметанна заливка:
Перемішати до однорідності і вилити на запіканку після 10 хвилин запікання. Запіканку повернути в духовку і пекти до готовності близько години. Запіканка повинна піднятися, зарум’яниться, а серединка буде злегка тремтіти. Повністю остудити при кімнатній температурі і прибрати в холодильник на кілька часов.