Сирна запіканка зі сметаною і сухофруктами в духовці

Запіканка яку складно відрізнити від чізкейку 👌🏻 Як смачно зробити Сирна запіканка зі сметаною і сухофруктами в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Нарешті прийшла до ідеального👌🏻 для себе рецептом, все зважила, а то завжди все на око. І тепер з радістю ділюся з вами👏.

Інгредієнти

для ⌀24 див. h 5 див.:

1 кг. м’якого сиру з відерця
🥚7 шт. яєць С1-С0
🥄225 г. цукру
🥄15 р. ванільного цукру
🧂Щіпка солі
🥛300 р. сметани чим жирніше, тим краще
🍚60 р. борошна
🍇130-150 р. сухофруктів (у мене 130 р. сушеної журавлини)

Сирна запіканка зі сметаною і сухофруктами в духовці покроковий рецепт

1. Сир для запіканки має бути консистенції як паста, без крупинок. Сир у відерцях досить м’який і рідкий, він ідеально підходить для запіканок. Якщо у вас немає такого сиру, що робити? Берете звичайний сир, туди сметану і подрібнюєте блендером в однорідну масу. Сиру тоді вам знадобиться менше, а сметани більше Всі інгредієнти кімнатної t.

2. Свешать все крім сухофруктів. Додати сухофрукти, попередньо замочувати їх НЕ треба Дно і боки форми змастити вершковим маслом. Прокласти пергаментом. Борти зробіть вище ніж сама форма. Вилити тесто.

3. Випікати при 200С 45 хвилин. На останніх 5 хвилин можна включити конвекцію щоб зробити рум’яну скоринку. При випічці запіканка сильно підніметься, після духовки опуститися. Так і повинно бути. Дістати з духовки.

4. Повністю остудити, поставити в холодильник до повного охолодження. Тільки потім дістаємо з форми. Можна полити шоколадом, буде теж дуже вкусно.

Відео рецепт 👇