У цих рогаликах все чудово! Смачне тісто, що готується за 5 хв (я засекала, мій Кенвуд Кукинг шеф молодик!), соковита начинка, рум’яна скоринка! Дуже-дуже рекомендую приготувати – якщо у вас прямо зараз в холодильнику є пачка сиру, ви можете порадувати своїх близьких прямо зараз! Рецепт пишу нижче, обов’язково зберігайте і так само обов’язково готуйте! Як зробити Сирні рогалики з маком рецепт простий.
Інгредієнти
200 г сиру (від 5%, сухий і розсипчастий найкращої все, у мене був сільський)
120 г м’якого вершкового масла
180-200 г борошна (якщо сир вологий, то може знадобитися більше)
1/3 чл розпушувача
⠀⠀
Макова начинка
40-50 г м’якого масла
80 г цукру (це не дуже солодко, якщо треба – збільшуйте)
80 г маку
Змішати всі інгредієнти до однорідної маси.
Сирні рогалики з маком покроковий рецепт
1. Розтерти сир з вершковим маслом до гладкості.
Я робила це в Кукинг шеф гумовою насадкою для м’яких сумішей, вона дуже добре розтирає, прибираючи грудочки.
Всипати борошно з розпушувачем і замісити однорідне, гладке, трохи липке тісто.
Можна прибрати в холодильник на годину, але я відразу розкатала же.
Я робила це в Кукинг шеф гумовою насадкою для м’яких сумішей, вона дуже добре розтирає, прибираючи грудочки.
Всипати борошно з розпушувачем і замісити однорідне, гладке, трохи липке тісто.
Можна прибрати в холодильник на годину, але я відразу розкатала же.
2. Макова начинка:
Розкачати тісто в невелике коло, присипаючи його борошном.
Розподілити начинку і загорнути як би в мішечок, щоб начинка залишилася всередині.
Тісто з начинкою всередині розкачати у великий круг товщиною приблизно 3-4 мм.
Нарізати на 16 треугольников.
Розкачати тісто в невелике коло, присипаючи його борошном.
Розподілити начинку і загорнути як би в мішечок, щоб начинка залишилася всередині.
Тісто з начинкою всередині розкачати у великий круг товщиною приблизно 3-4 мм.
Нарізати на 16 треугольников.
3. Кожен закатати від широкого кінця до вузького в трубочку.
Викласти на пергамент або силіконовий килимок кінчиком вниз.
Можна змастити Рогалики молоком, так вони будуть більш рум’яні.
Випікати при 160-180С близько 15-20 хв залежно від вашої духовки
Викласти на пергамент або силіконовий килимок кінчиком вниз.
Можна змастити Рогалики молоком, так вони будуть більш рум’яні.
Випікати при 160-180С близько 15-20 хв залежно від вашої духовки