Сирно сметанна Королевська ватрушка з крихтою

Готуємо Сирно сметанную Королівську ватрушку з крихтою рецепт простий. Взагалі найчастіше я печу її «на око» зразкових пропорціях. Іноді сиру більше, іноді – сметани, буває є м’який сир в холодильнику – теж йде в діло.

Інгредієнти

На «крихітку»:
– 150 г пшеничного борошна,
-2/3 ч. л. розпушувача (або 0,5 ч. л. соди),
-50 г цукру
-90 г холодного вершкового масла кубиками,
-щіпка солі
Перетерти руками в «крихту» або помістити в чашу блендера і пробити пульсами за кілька секунд до розсипчастості.

Начинка:
-400 г сиру 9% жирності,
-300 г сметани,
-2 великих яйця (або 3 невеликих)
-120 г цукру
-20 г кукурудзяного крохмалю
-екстракт ванілі (можна ванільний цукор, ванілін)

Сирно сметанна Королевська ватрушка з крихтою покроковий рецепт

1. Добре пробити занурювальний ногою блендера або збити міксером – до гладкости.

2. Форму змастити вершковим маслом, викласти половину «крихти», акуратно вилити начинку, посипати другою половиною «крихти».

3. Піч при 170 градусах З близько 45 хвилин. Залишити у вимкненій духовці на 10-15 хв, потім вийняти і дочекатися повного остывания.