Як приготувати смачний сирний чізкейк зі смородиною без випічки рецепт простий. ⠀ Неймовірно смачний, казково красивий чізкейк без випічки. Прекрасний кисло-солодкий смак і розкішний мармуровий розріз! Ви повинні його обов’язково приготувати! Ваші рідні і близькі будуть від нього в захваті! Для приготування використовувала роз’ємну форму на 17 див.
Інгредієнти
Для основи:
шоколадне печиво – 200 г
вершкове масло – 90 г
⠀
Для сирного мусу:
желатин – 12 г
вода – 70 мл
сир 5-9 % – 400 р
сметана 20 % – 150 г
цукор – 80 р
ванільний цукор – 1 ч. л.
Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури
⠀
Для ягідного мусу:
чорна смородина – 300 г
цукор – 60 г
вода – 30 мл
⠀
желатин – 7 р
вода – 40 г
Сирний чізкейк зі смородиною без випічки покроковий рецепт
1. Печиво подрібнити і змішати з розтопленим вершковим маслом. Викласти на дно форми на 17 див. Щільно утрамбувати. Прибрати в холодильник. Приготувати ягідний мус. У склянці замочити желатин. Перемішати і залишити набухати. Кількість води дивіться у рецепті! Час набухання дивіться на упаковке.
2. Потім желатин розтопити в мікрохвильовці або на водяній бані. В ківш висипати цукор, залити водою 30 мл. Довести до кипіння і розчинення цукру. Висипати ягоди. Проварити 5 хвилин в сиропі. Зняти з вогню і пробити заглибним блендером. Влити розтоплений желатин. Перемішати і залишити остывать.
3. Готуємо сирний мус. У склянці замочити желатин. Перемішати і залишити набухати. Потім желатин розтопити в мікрохвильовці або на водяній бані. У мисці з’єднати сир, цукор, сметану, ванільний сахар.
4. Пробить всі заглибним блендером. В розтоплений і теплий желатин додати пару ложок сирної маси, щоб трохи його остудити. Вилити в загальну суміш і ретельно перемешать.
5. Зібрати чізкейк. На пісочну основу викладаємо хаотично по одній столовій ложці сирної та ягідної суміші. Потім за допомогою дерев’яної шпажки робимо малюнок. Прибираємо в холодильник до повного застигання, приблизно на 5 годин, а краще на ночь.
Відео рецепт 👇