Сирний дріжджовий пиріг з мясом і капустою в духовці

Сирний дріжджовий пиріг з м’ясом і капустою в духовці простий рецепт. Сьогодні хочу запропонувати рецепт дуже смачного пирога! Він цікавої форми – заплітається в косу. Робити його дуже цікаво, головне, не поспішайте і робіть все акуратно☺️

Інгредієнти

Для тесту:
1 пакетик Львівських дріжджів
1 ст. л. цукру
125 г теплого молока
500-525 г борошна
1 ч. л. солі
150 г сиру
2 яйця
50 г вершкового масла, розтопити

Для начинки:
1 цибулина
300 гр фаршу (у мене стегно індички)
200 г томатів у власному соку
1 ст. л томатної пасти
300 гр капусти
сіль, перець,

Для змазування пирога:
1 жовток
2 ст. л. молока
Кунжут для посипання

Сирний дріжджовий пиріг з м’ясом і капустою в духовці покроковий рецепт

1. Почнемо з начинки: ⠀ Капусту тонко нашаткувати і обсмажити до готовності. Посолити, поперчити. ⠀ На невеликій кількості олії обсмажити дрібно нарізану цибулю. додати фарш, обсмажити. ⠀ Додати томатну пасту, томати у власному соку, сіль і перець. ⠀ Тушкувати на повільному вогні, поки не випарується зайва волога. ⠀ Змішати з капустою. Остудити. ⠀
2. Готуємо тісто: ⠀ Борошно змішати з дріжджами, сіллю і цукром. Перемішати. ⠀ Влити молоко, розхитані яйця, сир. ⠀ Замісити тісто, потроху додаючи вершкове масло. ⠀ Тісто виходить глянсове, гладке і м’яке. ⠀ Прибрати в миску, накрити кришкою і прибрати в тепле місце, поки не збільшиться в два рази. ⠀
3. Готове тісто обім’яти. Розділити на 6 рівних частин. З кожної скачати кульку, накрити рушником і залишити відпочити на 15 хвилин. ⠀ Потім з кожної кульки скачати «ковбаску», яку розкачати в довгий прямокутник, приблизно 20/8. ⠀ В центр кожного викласти ряд начинки. ⠀
4. Акуратно защипати краї, вмочаючи руки в борошно. ⠀ Перевернути швом вниз і з кожних трьох штук, сплести по косі, скріпивши вгору і них (дивись відео) ⠀ Перекласти коси на деко, застелені бумагой.

5. Прикрити рушником, залишити підійти на 20-30 хвилин. ⠀ Потім змастити жовтком з молоком і посипати кунжутом. ⠀ Випікати при 180С 30 минут.