Татарські пиріжки элеш з куркою та картоплею в духовці простий рецепт.
Інгредієнти
Тісто:
Сметана 15%- 250 мл
Сода-0,5 ч. л
Сіль-1 ч. л
Яйце-1 шт
Вершкове масло-80 гр
Борошно цельнозерн.-420 гр
⠀
Начинка:⠀
куряче Філе-600 гр
Цибуля ріпчаста-2 шт.
Картопля-2 шт
Сіль, перець за смаком
Топлене масло-2 ч. л.
Татарські пиріжки элеш з куркою та картоплею в духовці покроковий рецепт
1. У чашку налити сметану, додати харчову соду, перемішати і залишити на 5 хвилин, потім додати сіль, яйця і розтоплене масло. Перемішати. Додати борошно і замісити тісто. Тісто не повинно бути крутим, трохи липким. Сформувати клубочок і прибрати відпочити на 30 хвилин при кімнатній температурі. ⠀
2. Для начинки нарізати маленькими кубиками філе і картоплю, дрібно нарізати цибулю, додати спеції і масло, перемішати. Розкачати тісто на великі і трохи менше круги.
3. Викласти начинку на коло побільше, накрити другим пластом тіста, защипати краї. Змастити жовтком і 1 ст. л молока, посипати кунжутом і відправити в розігріту до 180С духовку на 40-50 хвилин (дивіться по готовності).
Відео рецепт 👇