Таїландський суп Том Ям Кунг з креветками

Як зробити Таїландський суп Том Ям Кунг з креветками простий рецепт. В Тайланді ні один мій день не обходився без супу Том Ям. І перебуваючи вдома в Росії я завжди за ним сумую🥺 Тому завжди з Тайланду везу з собою набори сухих інгредієнтів для приготування цього супу.
Правда зараз необхідність у цьому відпала – ці набори і у нас можна купити в будь-якому супермаркеті і без праці приготувати цей смачний тайський суп будинку. І сьогодні я хочу поділитися своїм варіантом приготування Том Ям:

Інгредієнти

дивіться нижче

Таїландський суп Том Ям Кунг з креветками покроковий рецепт

1. Спочатку я варю бульйон на курячій грудці, підсолюю його трохи; Потім курку прибираю, а в бульйон кладу нарізані гриби (в оригіналі повинні бути солом’яні гриби енокі, але я замінила їх на гливи), листя лайма, листя галанга, лимонгресс, перець 🌶 чіллі, сухий часточками имбирь.
2. Правариваю 10 хвилин і потім кладу помідор порізаний кубиками, очищені креветки, імбир свіжий, порізаний тонкими кружечками і креветочную пасту. Хвилинки три кипить, видавлюю трохи лайма, сіль, цукор – ще хвилинка на вогні і розливаю по тарелкам.

3. В тарілку кладу ще перчик 🌶 і посипаю нарізаною кінзою 🍃 і суп готовий 🍲. Швидко! Просто! І смачно! За бажанням можна додати кокосове молоко, тоді суп буде більш м’якого смаку, схожий на вершковий Тому Кха.