Тайський суп том ям з морепродуктів домашній

Як зробити смачний Тайський суп том ям домашній з морепродуктів класичний: креветками, мідіями і кальмарами простий рецепт.

Інгредієнти

•Курячий бульйон – 1 л
•Лемонграс – 3 стебла
•Корінь Галангала – 10 р.
•перець Чилі – 1 шт.
•Печериці – 200 р.
•Листя Кафір-лайма – 2 шт.
•Соєвий соус – 2 ст. л.
•Рибний соус – 2 ст. л.
•Паста том-ям – 50 р.
•Кокосове молоко – 4 ст. л.
•Вершки 35% – 60 мл
•Креветки тигрові – 100 р.
•Кальмари – 100 р.
•новозеландські Мідії – 100 р.
•Помідор Черрі – 5 шт.
•Кінза – невеликий пучок
•Відварений рис – 200 р.
•Лайм – 1/2 шт.

Тайський суп том ям з морепродуктів домашній покроковий рецепт

1. Для супу том-ям потрібно наїдків курячий бульйон. Для цього беремо пару курячих крилець і одну цілу цибулину. Варимо годину-півтора після чого слід процідити бульйон. Спеції не додаємо. Поки бульйон вариться, можна зайнятися всіма заготовками для супа.

2. Лемонграс наріжемо великими шматочками по 3-4 см, галангал великими пластинками, червоний гострий перець порізати навпіл і видалити всі кісточки. Печериці нарізати навпіл, якщо маленькі, якщо гриби великі, то пластинками.

3. Переходимо до морепродуктів. Чистимо Креветки і прибираємо всі тельбухи, мідію відокремлюємо від черепашки, у кальмара приберемо всі зайві нутрощі і наріжемо кільцями. Переходимо до варінні супу. Вже готовий, просіяний курячий бульйон виливаємо в основну каструлю і доводимо до легкого кипения.
4. Першим ділом в бульйон відправимо корінь галангала, він щільний і має трошки поваритися, далі додамо лемонграс та червоний перець. Листя кафір-лайма помнем в руці, поки не відчуєте запах і також додаємо в суп, далі в хід йдуть нарізані Шампиньоны.

5. Важливо, щоб суп саме варився, але не кипів. Переходимо до додавання соусів. Додамо 2 ст. л. концентрованого соєвого соусу, 2 ст. л. рибного соусу і перемішати, для посилення смаку додамо пасту том-ям і знову все добре перемешаем.

6. Тепер нам потрібні вершки, невелику кількість вершків подогреем і заллємо в суп і перемішаємо, після чого додамо кокосове молоко.
7. Варимо 5 хвилин на повільному кипінні і відправимо морепродукти в суп буквально на 2-3 хвилини, за цей час всі морепродукти зваряться і просочаться усіма ароматами.

8. В кінці приготування можна додати помідори черрі, для прикраси і свіжості додамо кинзу.

Відео рецепт 👇