Темпура Роли з креветками і сирним сиром в домашніх умовах

Темпура Роли з креветками і сирним сиром в домашніх умовах простий рецепт.

Інгредієнти

Тобі знадобиться (на 4 порції):
Рис – 250 гр.
Вода – 275 гр.
Рисовий оцет – 25 мл
Цукор – 1,5 ст. л.
Сіль – 0,5 ч. л.
Норі
Креветки
Сирний сир
Салат Айзберг
Борошно
Панірувальні сухарі (у мене темпура)
Кляр: борошно+вода – 1к2
Рослинна олія – для смаження

Темпура Роли з креветками і сирним сиром в домашніх умовах покроковий рецепт

1. Рис промиваємо 2-3 рази. Відправляємо в посуд з товстим дном (і бажано антипригарним покриттям), заливаємо водою (1 до 1,1), накриваємо кришкою і ставимо на сильний вогонь. Як тільки вода закипить, зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо 12 хв. Кришку ні в якому разі не відкриваємо! Після відключаємо плиту, накриваємо рушником і залишаємо ще на 15 хв. (не відкриваємо кришку).

2. Змішуємо оцет, цукор і сіль (по-хорошому треба розчинити цукор і сіль в оцті). Додаємо в готовий, ще поки гарячий, рис. Перемішуємо, даємо повністю охолонути. На половинку норі викладаємо рис так, щоб знизу залишався сантиметровий відступ, а зверху рис виступав на 1-1,5 см. (змочуй руки водою, рогожу попередньо можна змастити краплею олії, щоб рис до неї не чіплявся).

3. Перевертаємо лист, викладаємо начинку (ближче до верху): сирний сир, креветки, салат. Акуратно закручуємо наш рол, з’єднуючи нижній і верхній край норі. Потім прокручуємо рол до кінця. Підбиваємо краю з двох сторін (щоб нічого не вилазило і рол був щільніше).

4. Змішуємо воду з борошном. Обвалюємо рол в борошні, рідкому клярі і темпура. Обсмажуємо у великій кількості олії на сильному вогні до рум’яного кольору. Нарізаємо на 8 частин і можна подавати. Це дуже смачно, ти обов’язково повинен спробувати! 🥢

Відео рецепт 👇