Інгредієнти
(На дві великі миски/порції)
Печиво савоярді (можна приготувати самим або купити) 40штук
Крем✨
Яйця 6шт (Жовтки і білки)
Цукор 120г
Ваніль (паста або цукор)
Молоко (можна вершки, тоді крем буде вершкове і густіше) 150мл
Вершки 33-35% 250г
Маскарпоне 500г
Просочення✨
Кава (міцна..я готую американо або еспрессо з гарячою водою) 300-400мл
Ванільний цукор-10г
Ром/коньяк/амаретто 1-2стл
(в ідеалі знайти марсала.. але це складно🙈)
Какао і шоколад для посипання
Тірамісу з готовим печиво савоярді покроковий рецепт
Каву змішати з ромом і ванільним цукром, остудити. Продовжити приготування крему: збити вершки з цукром (спочатку його треба перетворити в пудру або просто відразу взяти пудру) З’єднати холодний заварний крем з маскарпоне акуратно і порціями додати збиті сливки.
Зібрати десерт в глибоких формах: Кожне печиво швидко опускаємо в каву і викладаємо шар у форму, наносимо шар крему, ще один шар печива і зверху крем. Миску/форму затягнути плівкою і прибрати в холодильник на кілька часов.
Можна не додавати білки, якщо боїтеся сирих яєць, а з решти білків приготувати меренговый рулет. АЛЕ крем з білками виходить більш легким і ніжніше, на мій вкус.
Відео рецепт 👇