Тістечко Анна Павлова в домашніх умовах простий рецепт.🌸 Легкі, ніжні, практично невагомі і, ніби тануть у роті… З хрусткою, тонкою скоринкою зовні і тягучою серединкою всередині. Крем зі збитих вершків завершує все це блаженство, а ягоди малини, надають кислинку настільки солодкого десерту, роблячи смак воістину гармонійним. Готується десерт дуже просто, а виглядає так ефектно! Головне, дотримуватися всіх рекомендацій і нюансів при приготуванні (❗️)
Інгредієнти
Для основи:
1. Цукрова пудра – 100 гр
2. Яєчні білки – 70 гр
3. Кукурудзяний крохмаль – 4 гр
4. Лимонний сік – 3 гр
Для крему:
1. Вершки (не менше 33%) – 200 мл
2. Цукрова пудра – 50 гр
3. Ягоди малини для прикраси
Тістечко Анна Павлова в домашніх умовах покроковий рецепт
1. Збити білки в пишну піну, додаючи цукрову пудру невеликими порціями (попередньо просіяти її, щоб не було грудочок!). Білки повинні бути холодними. Посуд, в якій будуть збиватися білки, повинна бути чистою і сухою, без крапельок води і жиру. Віночок і чашу для збивання обов’язково охолодити!
2. Коли маса збільшиться в об’ємі, додати крохмаль, сік лимона і продовжувати збивати, поступово збільшуючи швидкість. Якщо ви все зробили правильно, то через кілька хвилин у вас вже буде дуже пишна меренга з стійкими піками!Добре збита білкова маса стане щільною, гладкою і блискучою. При перекиданні чаші вона не повинна выпадать.
3. Перекласти масу в кондитерський мішок з насадкою «закрита зірка». На деко покласти пергамент або силіконовий килимок. З кулінарного мішка відсадити 5-6 однакових кошиків на відстані один від одного, так як в процесі випікання вони увеличатся.
4. Спочатку сформуйте денце діаметром приблизно 1-2 см, а потім стінки, висотою в 2-3 ряди. Якщо немає насадки і мішка, можна просто сформувати з допомогою ложки подобу кулі, а потім зробити в ньому невелике поглиблення. Випікати в розігрітій до 90° духовці 10 хвилин, потім зменшити температуру до 60-70° с і випікати ще 20-30 хвилин. Тут все залежить від вашої духовки.
5. Важливо не пересушити кошики, вони не повинні починати жовтіти і тріскатися. Готові вироби повинні бути білі, сухі зовні і трохи липкі знизу, при цьому добре відходити від килимка. Вимкнути духовку і дати меренге поступово охолонути, щоб вона не потріскалася і не осела.
6. Приготувати крем, для цього: Збити охолоджені вершки до стійких піків на середній швидкості міксера. Потім додати просіяне цукрову пудру і збивати до однорідності, поступово збільшуючи швидкість. Всі інгредієнти повинні бути холодними!
7. Віночок і чашу міксера прибрати в морозилку на 10-15 хвилин. ‼️Якщо вершки не взбились належним чином, можна додати загущувач для вершків. Перед подачею наповнити кошики збитими вершками і прикрасити ягодами Приємного апетиту!