«Мандаринки». Тістечко мандаринка картопля з мармеладкой і марципаном – Відмінний варіант для новорічного столу. Готувати звичайно не швидко , але реалістичність просто зашкалює і робити особливо нічого не треба для цього. За рахунок структури мигдальної муки (тут навіть краще підійде помел) шкірка сама по собі стає один в один з натуральним мандарином.
Інгредієнти
Марципан:
200 грам мигдального борошна
300 грам цукру
80 грам апельсинового соку
Мармеладная серединка:
100 грам соку мандарина
8грам пектину NH
20 грам цукру
Тістечко мандаринка картопля з мармеладкой і марципаном покроковий рецепт
1. Марципан: Цукор кип’ятимо з соком приблизно до температури 120 градусів , всипаємо мигдалеву борошно , кип’ятити 2 хвилини. Рідка маса , переливаємо і охолоджуємо, накривши плівкою, 6 годин. Якщо після охолодження маса застигла в камінь , то ще раз топимо, додаємо 2 столові ложки води і пробиваємо все в блендері. Ще раз охлаждаем.
2. Особливість марципана – залишатися м’яким, але на готових тістечок (які ми на ніч не накриваємо кришкою контейнера) він застигає , не як шоколад , але як щільна кірочка. Один на один мандаринки складати не рекомендую. Для цих цілей краще підійде пластичний шоколад. Формуємо тістечка , змастивши руки в олії, викладаємо на харчову плівку. Стежте , щоб дно було товщі верхівки. Краще подавати тістечка кожен на окремій підкладці, щоб вони не зам’ялися при перевезенні
3. Мармеладная серединка:
Також можна замінити пектин на 10 грам желатину (замочити в 30 грамах води , розчинити в гарячому соку) за желанию.
Також можна замінити пектин на 10 грам желатину (замочити в 30 грамах води , розчинити в гарячому соку) за желанию.
4. Тістечко картопля:
– готувала бісквіт за рецептом, який є на моїй сторінці, порція на 3 яйця
– Крем : 200 грам сиру збити з 50 грамами пудри, 100 г м’якого вершкового масла. Додати какао за смаком , збити. Але краще робити крем класичний – масло і згущене молоко . Через 2 доби низ мандаринки трохи отмок в марципане. Тому крем повинен бути більш щільний і не водянистый.
– готувала бісквіт за рецептом, який є на моїй сторінці, порція на 3 яйця
– Крем : 200 грам сиру збити з 50 грамами пудри, 100 г м’якого вершкового масла. Додати какао за смаком , збити. Але краще робити крем класичний – масло і згущене молоко . Через 2 доби низ мандаринки трохи отмок в марципане. Тому крем повинен бути більш щільний і не водянистый.
Відео рецепт 👇