Тістечко «Павлова з лимонним курдом». Тааак смачно, легко, ніжно, свіжо, що ви просто зобов’язані спробувати! Мої домашні в захваті і просять повторити:-) ⠀ Отримала таке нереальне кількість реакцій і прохань опублікувати цей рецепт у відповідь на вчорашню сториз, що задумалася, а може, ну його це пп?😂 Не пп страви викликають набагато більший інтерес ⠀ Як би те ні було, звичайно, ділюся рецептом, за яким готувала Адже вийшло просто приголомшливо! А адже я взагалі не кондитер! ⠀ ⠀
Інгредієнти
🍥Безе:
4 яєчних білка с1
150 г цукрової пудри
1 год л лимонного соку
1/2 год л кукурудзяного крохмалю
🍋Лимонний курд:
4 жовтки
50 мл лимонного соку
1/2 год л дрібно натертої цедри
60 г цукру
1 ст л молока
20 г вершкового масла
🍦Крем:
200 г кисломолочного сиру
200 г вершків 33-35%
50 г цукрової пудри
Тістечко Павлова з лимонним курдом покроковий рецепт
1. Акуратно (щоб не потрапив жовток) відокремлюємо білки від жовтків. Збиваємо до піни. У три прийоми додаємо пудру. Збиваємо ще 10-15 хвилин. Додаємо лимонний сік і крохмаль. Збиваємо ще 2-3 хвилини. Повинні вийти міцні списи. На застелений пергаментом деко ложкою викладаємо білкову масу, формуючи гнезда.
2. Відстань між ними 1-2 див. Відправляємо в розігріту духовку і сушимо ~ 1 година 20-30 хвилин при 100*. Духовки різні, дивіться по ситуації, можливо, потрібно більше часу. Повинна вийде хрустка скоринка зовні і ніжна текстура всередині. Краще дати охолонути в духовці, прочиняю двері. Для курда змішуємо жовтки з цукром, лимонним соком і молоком.
3. Ставимо на водяну баню і нагріваємо 3-4 хвилини, постійно помішуючи, до загустіння. В кінці додаємо цедру і знявши з вогню, вершкове масло. Перед наповненням тістечка збити курд міксером. Для крему збиваємо холодний сир з пудрою, збиваємо буквально 30 сек.
4. Додаємо холодні вершки і збиваємо ще 2-3 хвилини. Не перевзбейте, інакше крем розшарується. Збираємо тістечко. На оставшую меренгу по краю через кондитерський мішок видавлюємо крем. Середину наповнюємо курдом. Прикрашаємо ягодами за желанию.
Відео рецепт 👇