Як смачно зробити Тістечко шкільне з яблучним повидлом як в дитинстві простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Смачне тістечко з дитинства – Шкільне😋👍 Готувати дуже просто і швидко, без збивання крему – ніжні не ламкі пісочні коржі і фруктова кислинка прошарку😋👍
Інгредієнти
150г м’якого вершкового масла
100г цукрової пудри
1 год л. ванільного цукру або щіпка ваніліну
невелика щіпка солі
1 невелике яйце
300г борошна
0,5 ч. л. розпушувача (або 1/4 ч. л. соди, гашеної оцтом)
Прошарок:
200 – 400г яблучного повидла (або будь-якого іншого)
Тістечко шкільне з яблучним повидлом як в дитинстві покроковий рецепт
1. М’яке масло збити з пудрою, ваніліном, сіллю. Додати яйце і знову збити до однорідності. Додати соду , погашену оцтом. А якщо у вас розпушувач, то його додати просіяне борошно і розмішати. Частинами ввести її в масляну суміш з допомогою ложки. Перемішати до однорідності. Швидко замісити м’яке тісто. Воно не повинно крошиться.
2. В цьому випадку потрібно додати ще трохи яйця, білка. Зібрати тісто в кулю, приплюснути, обернути плівкою і відправити в холодильник на 30 хвилин. Включити духовку на 180°С. На припыленном борошном пергаменті розкачати тісто в прямокутний пласт товщиною 0,5 см З допомогою ножа зробити пласт максимально рівним з прямими углами.
3. Акуратно перенести пергамент з тестом на деко. Випікати близько 15 хвилин при 180°С до легкої золотавості. Гарячий корж розрізати ножем навпіл, остудити. Одну половину змастити 2/3 повидла, зверху покласти другу половину і змастити рештою повидлом.
4. Залишити на 2 години при кімнатній температурі для просочення. Потім зрізати нерівні краї, подрібнити і присипати крихтою зверху. Нарізати на порційні тістечка (спочатку уздовж посередині, потім поперек – на окремі тістечка). У мене виходить 16 шт. розміром близько 2,5×8см.