Тістечко Шу з заварним кремом

Готуємо БОМБически смачні «Шу» рецепт простий. Ідеальне заварне тісто, хрустка скоринка кракелина, шовковий заварний крем і полунична начинка – все це про них. Як зробити Тістечка Шу з заварним кремом рецепт простий.

Інгредієнти

Кракелин:
100 грам борошна пшеничного
100 грам цукру
100 грам м’якого вершкового масла

Тісто:
110 грам вершкового масла
125 грам води
125 грам молока
150 грам пшеничного борошна
Сіль і цукор по 1 ч ложці
250 грам яєць

Шовковий заварний крем:
600 грам молока
200 грам цукру
120 грам жовтки
10 грам желатину (замочити в 60 грамах води)
60 грам кукурудзяного крохмалю
180 грам вершкового масла.

Полунична начинка (на 3 великих Шу, множте на 3, якщо робите на все):
200 грам нарізаною замороженої полуниці
20 грам цукру
5 грамів пектину NH

Тістечко Шу з заварним кремом покроковий рецепт

1. Кракелин:
Змішуємо всі інгредієнти, розкачуємо між двома аркушами паперу для випічки. Прибираємо в морозилку.

2. Тісто:
Масло, воду, сіль, цукор і молоко кип’ятимо , всипаємо борошно пшеничне і заварюємо тісто до скоринки на дні каструлі. Остуджуємо до 50 градусів і по чуть чуть вводимо яйця. Яєць може піти менше , головне добитися гладкого тіста , яке трикутником тягнеться за лопаткою. Прибираємо на ніч в холодильник, або залишаємо на 2-3 години при кімнатній температурі (накривши плівкою в контакт) . Це ВАЖЛИВО!Глютен повинен розвинутися, щоб тісто стало більш еластичним і не розривався. Після відсаджуємо на килимок діаметром 5-7 см, якщо хочете такі ж великі Пуф-Пуфи. Можна відлучати і меншого діаметра . Посипаємо цукровою пудрою. Зверху формою вирізаємо кракелин і прямо перед випічкою викладаємо на шу. Випікаємо 40 -50 хвилин при температурі 165 – 170 градусів до рум’яного стану . Духовку не відкривати !!! Інакше опадут.

3. Шовковий заварний крем:
400 грам молока нагріваємо з цукром, паралельно решта 200 грам змішуємо з жовтками і крохмалем , вводимо в гаряче молоко і заварюємо до дуже густого стану. Вводимо желатин. Даємо охолонути крему до 50 градусів і додаємо вершкове масло, пробиваючи блендером .Так ми отримаємо гладку шовкову емульсію. Охолоджуємо в холодильнику від 3 годин. Перед застосуванням розмішуємо міксером, так як в холодильнику сильно застывает.

4. Полунична начинка.
Пектин змішуємо з цукром , додаємо в полуницю і уварюємо пару хвилин. Охолоджуємо 2 години перед применением.

Відео рецепт 👇