Як і обіцяла – Смородиновий зефір з начинкою простий рецепт.
Інгредієнти
у діжу:
65гр яблучного пюре
60гр пюре смородини
100гр цукру
35гр білка (5гр додати по необхідності)
в сотейник:
100гр води
8г агару
50гр інвертного сиропу
130гр цукру
Смородиновий зефір з начинкою покроковий рецепт
1. Смородину ставимо в мікрохвильовку хвилин на сім, пробиваємо блендером і перетираємо через сито, пюре охолоджуємо. Рецепт приготування яблучного пюре також дивіться в ленте.
2. В діжу збиваємо пюре з цукром і білком до пишної шапки на віночку, якщо ви помітили, що маса рветься, то додайте ще трохи білка (5гр) варимо Сироп до тонкої безперервної ниточки і обережно вливаємо його в готову масу. Збиваємо масу ще секунд десять.
3. Перемішуємо масу лопаткою знизу вгору. Перекладаємо масу в кондитерський мішок і відсаджуємо перший шар зефіру в один оберт, заповнюємо середину курдів і закриваємо зефіром нижній слой.
4. Зефіру даємо дозріти 24 години при кімнатній температурі, далі обвалюємо зефір в цукровій пудрі і за курда зберігаємо зефір в холодильнике.
Відео рецепт 👇