Тістечко смужка як в дитинстві

Сьогодні 1 вересня. Тому мені захотілося приготувати десерт, який найбільше асоціюється у мене зі школою – тістечко смужка. Так вона називалася у нас в їдальні. А друга його назва, як я нещодавно дізналася, тістечко шкільне. Як зробити Тістечка смужка як в дитинстві рецепт простий.

Інгредієнти

Для тістечка:
Борошно-350-380г
Вершкове масло-200г
Яйце-1шт.
Цукрова пудра-130г
Розпушувач-1ч.л.
Щіпка солі
Джем-170г

Для помадки:
Цукор-250г
Вода-75г
Сік лимона-1ч.л.

Тістечко смужка як в дитинстві покроковий рецепт

1. Для початку приготуємо помадку. У сотейнику з’єднуємо цукор і воду. Доводимо масу до температури 100 градусів, додаємо лимонний сік і продовжуємо варити до температури 115-117С. Масу необхідно швидко охолодити: для цього я помістила її в каструлю з холодною водою. Коли маса досягне 40 -50° починаємо збивати її міксером до густої консистенції і білого кольору. Накриваємо плівкою в контакт і прибираємо в холодильник до використання. Для тіста змішуємо розм’якшене вершкове масло, цукрову пудру, сіль, яйце кімнатної температури. Збиваємо міксером до однорідності. Борошно просіваємо з разрыхлителем.
2. Поступово вводимо борошно і замішуємо тісто. Тісто повинне вийти м’яким, але не липнути до рук. Прибираємо тісто в холодильник на 30-60 хвилин, попередньо розділивши його на 2 рівні частини. Розкачуємо кожну частину в прямокутник (19*25см) і випікаємо при температурі 200 градусів 15 минут.

3. ще В гарячому вигляді один з коржів змащуємо джемом, накриваємо другим коржем і даємо охолонути. Дістаємо помадку, доводимо її у мікрохвильовці до рідкого стану, додаємо трохи води до отримання потрібної консистенції і розподіляємо поверх коржів. Коли помадка застигне, нарізаємо отриманий тортик на прямоугольники.