Тістечко свічка

Як зробити Тістечка-свічка рецепт простий . Швидше забирайте собі в закладки! Порадуйте рідних і близьких до Різдва🙏

Інгредієнти

Для 1 великий свічки довжиною 14-15 см або двох поменше знадобиться:
120-150г бісквіта (можна будь, рекомендую взяти вологий)
60-80г крем-чизай (50 вершкового сиру+15г вершків+15г цукрової пудри) на відео я додала трохи розтопленого шоколаду. Але й без нього буде смачно!

Тістечко свічка покроковий рецепт

1. 1. Бісквіт подрібнити блендером в дрібну крихту.
2. Поступово додати крем до стану пластичного тіста. Якщо бісквіт буде сухою, то крему знадобиться більше і навпаки.
3. Загорнути масу в ацетатную стрічку і сформувати циліндр. Я взяла широку 15 див. Може вийти одна довга свічка, діаметром 4-5см або 2 свічки поменше.
4. Відправити в морозилку до застывания.

2. 5. Розтопити білий шоколад плинністю 5 крапель до 40С. Якщо плинність менше, то додати до шоколаду 1-2 ст. л. раститительного масла.
6. За допомогою шпажки занурити заготовки в шоколад 2-3рази до щільного шару.
7. Залишки шоколаду перелити в кондитерський мішок. Якщо шоколад охолов, то знову підгоріти. Через невеликий отвір зробити довільні потеки.

3. 8. Полум’я можна зробити 2ма способами: з ізомальт або готового льодяника на паличці(півник). При роботі з изомальтом або карамеллю будьте обережні і уважні! Працюйте в рукавичках. 10-20г ізомальт або дрібну крихту льодяника повністю розтопіть в силіконовій формі в мікрохвильовій печі, додайте крапельку 🤏 барвника і вилийте на килимок, формуючи полум’я 🔥

4. 9. Відразу вставити флористичну дріт або дерев’яну шпажку, поки карамель не застигла.
10. Після повного охолодження, зніміть льодяники🔥 з килимка і вставте в тістечко свічку.
11. За бажанням можна додати трохи золота! Приємного апетиту 😋

Відео рецепт 👇