Сьогодні приготуємо смачне тістечко з повітряним білковим кремом, пісочним печивом, покрите темним шоколадом! Дуже смачно!
Інгредієнти
Інгредієнти на 6-8 шт (у мене форма півсфера 7 см)
пісочне тісто: (на відео подвійна порція)
вершкове масло 50 г
цукрова пудра 50 г
жовток 1 шт
борошно 100 г
розпушувач 1/3 ч. л
крем:
білки 2 шт
вода 70 р
цукор 100 р
глазур:
темний шоколад 150 р
рослинне масло без запаху 15 г
Тістечко з білковим кремом, пісочним печивом і шоколадом покроковий рецепт
1. Тісто. Вершкове масло кімнатної температури збити з цукровою пудрою 2-3 хвилини. Додати жовток і змішати. Просіяти борошно з розпушувачем і швидко з’єднати всі інгредієнти (довго не заважати!). Розкачати тісто між двох шарів пергаменту в пласт товщиною 4-5 мм Перед випічкою поставити в холодильник хвилин на 15. Випікати при температурі 160 градусів 15 хвилин до легкого золотистого кольору. Вирізати печиво для основи пирожных.
2. Глазур. Шоколад розтопити і змішати з рослинним маслом. Силіконову форму покрити шоколадом і заморозити. Потім у форму відсадити крем на 2/3, вставити печиво і зверху запечатати шоколадом. Заморозити на 30 хвилин і акуратно витягти з формы.
3. Крем. Цукор і воду в сотейнику нагріти до температури 118 градусів. Коли сироп закипить(близько 100 градусів) починаємо збивати белки.
4. Потім влити сироп тонкою цівкою в білки і збити до середніх пиков.