Липкі булочки з цукром, медом і горіхами

Як зробити смачні Липкі булочки з цукром, медом і горіхами рецепт простий в духовці. Давно хотіла повторити авторський рецепта американського пекаря Марка Сінклера 🔥 Липкі – це їх родзинка, з-за особливої начинки, яка відіграє важливу роль 🎻

Інгредієнти

РЕЦЕПТ на 12 шт

Тісто:
▪️445 г борошно пшеничне вищий гатунок
▪️130 г молоко кімн Т
▪️110 г яйця (~2 шт)
▪️25 г цукрова пудра
▪️2 г сіль
▪️10 г дріжджі пресовані/3,3 г сухі (зменшила кількість)
▪️110 г вершкове масло кімн Т
▪️0,5 год л ванільний цукор

Начинка:
▪️300 г коричневий цукор
▪️170 г вершкове масло кімн Т
▪️10 г цедра 1 апельсина
▪️30 г апельсиновий сік
▪️1 ч. л ванільний цукор
▪️65 г мед
▪️35 г горіхи (волоські, пекан, мигдаль, фундук на вибір)

Липкі булочки з цукром, медом і горіхами покроковий рецепт

1. Готуємо тісто: змішати борошно+молоко+ дріжджі+сіль+пудру+цукор+яйця+1/3 частина масла, заміс до об’єднання всіх інгредієнтів 5-7 хв, поступово вносячи залишок масла. Вимісити до гладкості ще 10-15 хв. Бродіння тіста 60-90 хв при 26-28С Готуємо начинку: змішати міксером все крім горіхів і охолодити масу в холодильнике.

2. Розподілити 2/3 начинки на дно форми і бортики 20*25 см, посипати трохи горіхами. Розкачати тісто в пласт, нанести залишилася начинку і скрутити рулет.

3. Поділити рулет на 12 частин. Укласти тестозаготовки на відстані у форму з бортиками. Розстойка 60-90 хв 23-25С Випічка 180С, 30 хв. Полити гарячі булочки розтопленої карамеллю Або, як сказав мій чоловік: Оля їх треба перевернути догори ногами і все)) Остудити і насолоджуватися 🔥