Тісто на заквасці для пиріжків в духовці простий рецепт.
Інгредієнти
Опара:
35 р активної пшеничного закваски,
65 г борошна в/с,
65 г води.
Змішати, залишити бродити до активної фази.
Тісто:
вся опара,
380 г борошна в/с,
180 г молока пожирніше кімнат.темп.,
40 г слив.масла,
1 велике яйце кімнат.темп.,
7 г солі,
10 г цукру (для солодких – 18 г).
Тісто на заквасці для пиріжків в духовці покроковий рецепт
1. 1. Розтопити масло. Додати молоко, яйце, цукор і сіль. Розмішати.
2. Додати опару, розмішати.
3. Всипати борошно і замісити тісто. Вимішувати гаком на малій швидкості до тих пір, поки тісто перестане липнути до чаші (10 хв.)
2. Додати опару, розмішати.
3. Всипати борошно і замісити тісто. Вимішувати гаком на малій швидкості до тих пір, поки тісто перестане липнути до чаші (10 хв.)
2. 4. Чашу затягнути плівкою або перекласти тісто в контейнер.
5. Провести два розтягування з інтервалом в 50 хв.
6. Тонко розкачати тісто на присипаному борошном столі. Вирізати. Сформувати пирожки.
5. Провести два розтягування з інтервалом в 50 хв.
6. Тонко розкачати тісто на присипаному борошном столі. Вирізати. Сформувати пирожки.
3. 7. Деко з пиріжками прикрити рушником і залишити на расстойку на 30 хв. В цей же час включити духовку на розігрів.
8. Змастити пиріжки жовток+ложка молока або води і відразу відправити випікатися.
9. Піч 10 хв. при 250 гр., 12 хв. при 180 гр.
8. Змастити пиріжки жовток+ложка молока або води і відразу відправити випікатися.
9. Піч 10 хв. при 250 гр., 12 хв. при 180 гр.