Кетчуп Heinz – по смаку як оригінал, тільки ще краще, так і 💯корисніше! Запашний, пряний – прикрасить і шашлик і стейк і буженину! Томатний кетчуп Heinz на зиму з помідорів в домашніх умовах простий рецепт.
Інгредієнти
✔️3 кг помідорів
✔️0,5 кг яблук сорту антонівка
✔️350 г цибуля ріпчаста
✔️2 великі головки часнику
✔️зелень (фіолетовий базилік, селера гілочки і кінза по невеликому пучку)
✔️1,5 ст л солі для консервації
✔️1 склянка цукру
✔️оцет 9% 80-100 мл (пробуйте)
✔️прянощі: суміш чорного і запашного перцю, гвоздики (приблизно 7-8 бутонів), кардамон (близько 7-8 бутонів) – витягти насіння, кориця 1/3 чл
Томатний кетчуп Heinz на зиму з помідорів в домашніх умовах покроковий рецепт
1. Пропустити через м’ясорубку на середню грати помідори, яблука і цибулю, перемішати. ставимо на плиту, як закипить варимо 1 годину, не накриваючи кришкою. перекручуємо зелень і часник на м’ясорубці. спеції перетерти в ступці до стану пудры.
2. Через годину додаємо сіль і цукор, спеції, часник і зелень, перемішуємо, пробиваємо блендером для кращої текстури і варимо ще годину після закипания.
3. За 5 хвилин до готовності додати оцет, перемішати, проварити 5 хв і наповнити стерилізовані банки, дати охолонути в «шубі». Приємного аппетита!ч