Як зробити Томатний суп пюре з баклажаном, перцем і часником простий рецепт домашній. Стільки питань, як щось готувати з того, що я показую, ще не було. Тому ось так спонтанно, незапланована публікація. І мій найулюбленіший і самий смачний томатний суп-пюре. Цей суп вийде смачним тільки влітку, тільки зараз, коли сезон справжніх солодких соковитих помідорів, молодого часнику і грунтових перцю і баклажанів.
Інгредієнти
Я завжди роблю на око. Але приблизно ось такий розклад:
2 кг помідор (у мене сорт Мохіто), 2 невеликих баклажана, 1 головка молодого часнику, 2 червоних солодких перцю, оливкова олія, спеції (італійські трави, гострий чилі, сіль, перець).
Томатний суп пюре з баклажаном, перцем і часником покроковий рецепт
1. Все елементарно. Овочі миємо й нарізаємо: помідори на 4 частини (видаляємо плодоніжки), перець і баклажани довгими смужками-брусочками. Укладаємо упереміш у глибокий лист. Часник ділимо на зубчики і прям в шкірці розкладаємо між овочами. Зверху досить щедро поливаємо з пляшки оливковою олією, насипаємо сіль, приправы.
2. Обов’язково чилі не забудьте. Можна трохи цукру. І ставимо в духовку при 220 град хвилин на 40. Помідори повинні дати багато-багато соку, овочі апетитно запектися. Це вже смачно. Але ми перекладаємо все це в каструлю, зубчики часнику чистимо і також додаємо в каструлю. Запечений молодий часник – це дуже смачно, так що не бійтеся переборщить.
3. Заливаємо водою так, щоб вона злегка покрила овочі (томатного соку і соку від овочів вже повинно бути багато, так що багато води не потрібно). Доводимо до кипіння і варимо буквально 5-7 хвилин, щоб аромати подружилися. Далі головний герой блендер – пюрируем наш супчик.
4. Пробуємо – може треба солі, перцю чи цукру (але з літніми помідорами це рідкість, вони солодкі і смачні). Розливаємо по тарілках, додаємо фету або моцарелу в гарячий суп. Хліб підсмажуємо в тостері або в духовці, подаємо, окропивши оливковою маслом.