Торт Чорний оксамит

Торт Чорний оксамит простий рецепт. Коли моя іменинниця сказала, що хоче просто шоколадний торт, без мусу, без ягідних начинок, без, так просто без усього! Я почала ламати голову, що ж піч, просто шоколадний бісквіт?! Він же буде як хліб… Дозволила додати тільки крем! І я почала шукати рецепти самого смачного шоколадного бісквіта і знайшла 😉 Гості оцінили торт і просять піч знову такий❤️ Шоколадні, насичені, соковиті і вологі коржі, їм навіть не потрібна просочення!

Інгредієнти

Бісквіт:
Борошно пшеничне 450 р
Какао-порошок 90 р
Розпушувач 10 р
Цукор 390 р
Яйця 5 шт
Сметана 20-25% 200 р
Рослинна олія 340 р
Жирні 33-35% 220 р

Крем:
Сирний сир 300 г
Маскарпоне 300 р
Вершків 33-35% 150 р
Цукрова пудра 150 г

Торт Чорний оксамит покроковий рецепт

1. В чашу міксера викладаємо всі сухі інгредієнти і перемішуємо. ⠀ Додаємо яйця, рослинне масло і перемішуємо до однорідного состояния.

2. Вводимо сметану і вершки, перемішуємо до рівномірної консистенції. ⠀ Розподіляємо тісто по 2 формах (18 см). ⠀ І ставимо в розігріту духовку до 180°С на 50-60 хв до сухої шпажки. ⠀
3. Готові коржі охолоджуємо до кімнатної температури у формах, після виймаємо, загортаємо в харчову плівку і залишаємо в холодильнику мінімум на 1 годину, але я витримувала ніч, він ідеально потім розрізався. ⠀

4. Готуємо крем: Збиваємо вершки до пишноти, вводимо інші інгредієнти і збиваємо ще кілька хвилин. Використовуємо крем для прошарку і для вирівнювання!