Як зробити Торт «Ферреро Роше» рецепт простий.
Інгредієнти
Корж :
🍋6 шт яєць
🍋180 гр цукру
🍋40 мл соняшникової олії
🍋 40 мл молока (не повна коф. чашка)
🍋 2-3 з/ л какао-порошку
🍋1 п розпушувача
🍋120 гр борошна( не повний стакан)
Для просочення:
🍋2 с/л цукру
🍋 50-70 мл води
🍋 2-3 з/ л віскі/ рому/ коньяку
Безе :
🍋6 яєчних білків
🍋2 ст цукрового піску
Для крему:
🍋 200 гр вершкового масла
🍋 1 б згущеного молока
Для начинки:
🍋150 гр смаженого фундука
🍋200 гр нутелла
Для оформлення:
🍋100 гр темного шоколаду
🍋30-50 гр вершкового масла
Торт «Ферреро Роше» покроковий рецепт
1. Міксером збиваємо яйця з цукром до одержання густої маси. Прибираємо міксер вбік, додаємо молоко, соняшникова олія, просіваємо борошно, какао і розпушувач, перемішуємо лопатою і наповнюємо форму ( діаметр моєї форми 30/25 см). Якщо у вас немає форми , можете спекти і поділити на дві части.
2. Для зручності застеляємо дно пергаментом. Випікаємо шоколадний бісквіт приблизно 30 хвилин, підтримуємо температуру на позначці 170С. Намагаємося зайвий раз не заглядати в духовку, щоб бісквітне тісто не опало від перепаду температури. З допомогою палички перевіряємо готовність випічки — на паличці не повинно залишатися вологого теста.
3. Повністю остуджуємо бісквіт і витягаємо з форми. Безе: Збиваємо білки до піків і частинами додаємо цукровий пісок. Викладаємо на пергамент і відправляємо в духовку на 2-3 години при температурі 150С ( готовність перевірити паличкою)
4. Крем: Вершкове масло збиваємо, додаючи згущене молоко і прибираємо в холодильник. Подрібнюємо горіхи, залишаємо шматочки досить великими. Для просочення коржів готуємо сироп. На додаємо цукровий пісок окріп і алкоголь.
5. Бісквіт розрізаємо на дві частини. Нижній корж поливаємо сиропом, наносимо крем, проходимся горіхами, потім нутеллою з кондитерського мішка. На начинку ставимо готове безе і так повторяем.
6. Верхній корж просочуємо, наносимо тонким шаром крем і оформляємо шоколадом (розтопленим в мікрохвильовці) і нуттелой. Можете оформити цукерками ферреро роше. Я оформила шотландським шоколадом.
Відео рецепт 👇