Інгредієнти
6 жовтків
200 гр цукру
100 гр вершкового масла
200 гр сметани
1ч.л соди
80 гр мелених горіхів
300 гр борошна
Безе
6 білків
300 гр цукру
Щіпка солі
Щіпка лимонної кислоти
1/2 стіл.л крохмалю
Крем
1.5 банки вареного згущеного молока.
250 гр вершкового масла
Глазур для прикраси
Київський Торт з безе і бісквітом покроковий рецепт
Жовтки відокремлюють від білків акуратно, щоб жовтки не потрапили в білки. У чашу міксера додаємо жовтки, цукор і збиваємо до білого і додаємо розм’якшене вершкове масло. У сметану додаємо соду, перемішуємо. Маса повинна збільшиться в об’ємі і додаємо в основну масу.
Після чого додаємо борошно. Як тільки тісто готове, додаємо подрібнені волоські горіхи. Викладаємо у форму діаметром 26 см, застелений папером для випічки. Викладаємо на розігріту духовку до 180° приблизно на 25 хвилин, орієнтуйтеся по своїй духовці. Даємо остыть.
Білки збиваємо на високій швидкості, додаємо в процесі дрібку солі, лимонну кислоту і поступово додаємо цукор і збиваємо до стійкої піни і розчинення цукру. Як тільки білки готові, в кінці додаємо крохмаль і робимо буквально пару обертів.
Викладаємо на деко застелений папером для випічки і кондитерським мішком, можна ложкою у формі кола діаметром нашого бісквіта, білки, як показано на відео і маленькі формочки для прикраси торта. Відправляємо в холодну духовку і тільки після включаємо духовку на 90°, злегка прочиненими дверцятами, як показано на відео. Випікаємо два з половиною часа.
Варену збиваємо згущене молоко з вершковим маслом.