Як смачно зробити Торт медовик покритий крем-чізом простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.
Інгредієнти
Медові коржі:
260гр цукру
2 ст. л меду
60гр вершкового масла
2 яйця
1 ч. л соди, з гіркою
500гр борошна, плюс 50 гр, на випадок якщо тісто сильно липне до рук
Крем:
Сир вершковий, у мене маскарпоне 500гр
Вершки 33% 160гр
Цукрова пудра 130гр
Торт медовик покритий крем-чізом покроковий рецепт
1. В сотейник кладемо цукор, олію, мед, яйця і ставимо на повільний вогонь, постійно помішуючи, поки не розчиниться цукор. Знімаємо з плити, додаємо соду, перемішуємо – піде реакція, і частинами додаємо борошно. Тісто виходить м’яким, як пластилін і липким. Кладемо в пакет і в холодильник на півтора-два години. Разделаем тісто на 8 частин. Тісто солодке, липке. Припорошите борошном трохи темто, качалку, руки і вам буде зручно з ним работать.
2. Розкачую тісто відразу на папері для випічки, вирізаю корж під тарілку 19 см, а залишки тіста збираю на новий корж. Разом вийшло 9 коржів. Випікати при 180 гр 3-4 хвилини. Тільки зарум’яниться корж – відразу діставати, не передержите ☝🏻Коржі не знімаємо з пергаменту поки повністю не охолонуть. Якщо заздалегідь розкачати всі коржі, то випікаються конвеєром дуже швидко. Такі коржі можна приготувати заздалегідь, скласти в пакет і зберігати кілька днів. Для приготування сир і вершки повинні бути охолоджені з холодильника.
3. Вершковий сир збиваємо з пудрою, спочатку на низьких оборотах і поступово збільшуємо швидкість. Повинна вийде гладка маса. Приблизно 2-3 хвилини на це йде. Додаємо вершки і продовжуємо збивати, але тут головне не перебити крем. Як тільки бачите загус, припиняємо збивати і ставимо крем в холодильник на годину для стабілізації. Крем стане щільніше. Збирала торт у формі, прикрашаємо за бажанням. Кількість крему вистачить на 6 коржів. Але тут хочу додати. Я готувала медовик з заварним кремом і теж виходить і взагалі, вважаю тут підійде будь-який крем, якщо сильно не заморочуватися. Торт вийшов просто відмінний! Раджу вам приготувати його обов’язково!