Торт Медовик зі сметанним кремом і журавлиною

Як зробити Торт Медовик зі сметанним кремом і журавлиною рецепт простий. Дивно ніжний і по-справжньому святковий торт. Дуже яскравий журавлинний акцент! Але якщо ви хочете щось більш незвичайне, раджу приготувати шоколадний торт поліно, рецепт якого ви зможете знайти в моїй збірці рецептів (посилання в шапці профілю).

Інгредієнти

На 16 див.

– яйце куряче 2 шт.,
– цукор 220 гр.,
– масло вершкове 100 гр.,
– борошно 400 гр.,
– мед 60 гр.,
– сода 1 ч. ложка,
+
Сметана 25% 200 гр.,
Вершки 33% 200 мл,
Цукрова пудра 20 гр.
+
Журавлина 150 гр.
Цукор 50 гр.
Кукурудзяний крохмаль 2 ч. ложки

Торт Медовик зі сметанним кремом і журавлиною покроковий рецепт

1. В сотейник з товстим дном викладаємо цукор, мед і вершкове масло. Нагріваємо до розчинення цукру. Додаємо соду і добре вимішуємо. Остуджуємо і вводимо яйця. Тепер додаємо борошно і замішуємо мякое тісто. Відправляємо в холодильник на 1 – 2 години. Поділяємо тісто на 12 частин і розкачуємо тонкі коржи.
2. Випікаємо при 200 °С за 3-5 хв. Обрізки так само випікаємо і подрібнюємо на обсипання. Журавлину з цукром додаємо в сотейник з товстим дном. Нагріваємо на середньому вогні, поки журавлина не почне давати сік. Крохмаль розвести в невеликій кількості води і вливаємо до клюкве.

3. Варимо до легкого загустіння. Остуджуємо. Для крему об’єднуємо всі інгредієнти і збиваємо в повітряний крем. Збираємо тортик, для зручності можна скористатися кільцем або формою. Тк крем досить жидкий.