Торт Мільйонерка

Як зробити домашній Торт Мільйонерка рецепт простий.

Інгредієнти

Безе :
4 яєчних білка
1 п ваніліну
1 ст цукрового піску (250 гр)
2 ст подрібненого горіха

Коржі:
200 гр вершкового масла
200 гр цукрового піску
2 яєчних жовтка
1 ч/л сода
2 ст /л оцту
2,5 ст борошна (450 гр)

Крем:
250 гр вершкового масла
1 ст/л кукурудзяного крохмалю
1 ст цукрового піску (250 гр)
1 ст молока (250 мл)
1 п ваніліну
коньяк або ром за смаком
Після додати на готовий крем
70-80 мл молока (1 коф. чашка)

Розмір форми 25/25 см

Для оформлення какао і шоколад
дуже хороший варіант спекти безе з 2 коржа , а з тіста 3 коржа ( пропорції такі ж) , таким чином тоненькі коржі будуть і ви не відчуєте де корж, а де безе!

Торт Мільйонерка покроковий рецепт

1. В першу чергу печемо безе, потім коржі. У яєчні білки додаємо ванілін і збиваємо до піків, додаючи по порціях цукровий пісок. Як безе буде готове, додаємо волоський горіх, викладаємо на пергамент і відправляємо в духовку на 90-100С на 3-4 години (готовність перевіряємо паличкою).

2. Бажано після відключення духовки залишити до повного охолодження і пекти безе за день оформлення. Для коржа борошно і вершкове масло розтираємо руками, додаємо яєчний жовток, цукор, соду і оцет (можна замінити розпушувачем) і ліпимо тісто, залишаємо на 30 хвилин, потім ділимо на 2 частини і печемо до готовності при температурі 180С.

3. Крем: Яєчний жовток перемішуємо з цукром і крохмалем, додаючи по порціях молоко і ставимо на повільний вогонь. Варимо до готовності, закриваємо пакетом, залишаємо охлаждаться.

4. Збиваємо масло з ваніліном і по ложці додаємо нашу заварку, потім додаємо молоко кімнатної температури (можете також в мікрохвильовці на 5 секунд підігріти) і коньяк.

5. Далі, все збирається як на відео, заздалегідь боки коржів і безе рівняється на посипання. Зверху проходимся какао і шоколадом. Можете оформити так, як ваша фантазія диктует.

Відео рецепт 👇