Інгредієнти
Торт діаметром 16 см, висота в перевернутому вигляді близько 13 см, вага без вирівнювання та декору близько 900 р
Шоколадний бісквіт 16 см
Яйця 110 г (2 шт)
Цукор 130 р
Борошно 190 р
Какао алк. 40 р
Розпушувач 11 р
Молоко 110 р
Рослинна олія 90 р
Окріп 60 р
Фісташковий крем
Маскарпоне 250 р
Вершки 33-35% 50 р
Цукрова пудра 25 – 30 р
Фісташкова паста 40 р
Рубані фісташки 10 р
Для вирівнюючи і декору я використовувала масляний крем на швейцарській меренге
Кількість інгредієнтів:
Білки 100 г
Цукор 200 р
Вершкове масло 250 г
Також підійдуть і інші стабільні креми
Торт на Боці тренд 2022 року покроковий рецепт
З’єднати разом борошно, какао, розпушувач, просіяти і перемішати віночком. Яйця почати збивати на невеликій швидкості міксера , потім поступово підсипати цукор і ретельно збити до збільшення маси в об’ємі, посвітління й пишноти. До збитою яєчною маси додаємо молоко кімнатної температури і рослинне масло, перемішуємо мискером на мінімальній швидкості.
Потім вводимо сухі інгредієнти перемішуємо міксером до однорідності. Додаємо крутий окріп і ще раз перемішуємо тісто до однорідності. Випікаємо в заздалегідь розігрітій до 170 С духовці. У моїй духовці бісквіт випікався близько 50 хвилин у формі 16 див. Готовий бісквіт загорнути в харчову плівку і прибрати в холодильник.
В чаші з’єднати сир, вершки, цукрову пудру і фісташкову пасту. Всі інгредієнти повинні бути добре охолодженими. На невисокій швидкості міксера все збити до густої однорідної крему, грудочки маскарпоне повинні повністю розійтися. Не перевзбить крем! Додати рубані фісташки і вмішати їх лопаткою. Крем готов.
Бісквіт розрізати на 3 коржі, зібрати торт. Збірка торта на боці детально показана в видео.