Як зробити Торт ПП тірамісу в домашніх умовах рецепт простий 🍰 ⠀ Не передати словами до якої міри він смачний , ніжний , просочений виходить 🤤 і чому у мене не доходили руки до нього раніше ? 🤔 прям настійно рекомендую його приготувати , адже він не тільки смачний, його ще можна і половину за раз з’їсти – все як я люблю 😋
Інгредієнти
КБЖУ на 100 г : 108/7.2/5.4/7.4
Вага : 687 гр
⠀
Потрібно для Савоярді :
Яйця 2 шт. + 1 білок
Борошно рисова ц/з -55 р
Підсолоджувач
Сіль щіпка
Ванілін щіпка
Розпушувач – 2 р
Для крему :
Рікотта-200 г
грецький Йогурт -140 р
Ванілін щіпка
Підсолоджувач
Апельсинова цедра( свіжа)- 1-2 гр( за бажанням)
Просочення :
Кави – 1 ч. л розчинної в 150 мл окропу
прикраса:
Какао-порошок 10г
Торт ПП тірамісу в домашніх умовах покроковий рецепт
1. Для бісквітного печива ділимо яйця на білки і жовтки. До жовтків додаємо підсолоджувач і перемішуємо, а білки збиваємо до міцних піків з дрібкою солі. Акуратно, в кілька етапів рухами знизу вгору вмішуємо білки в жовтки, щоб білки не осіли. Потім в два етапи вводимо просіяне борошно і розпушувач, і кожен раз так само акуратно вмешиваем.
2. Перекладаємо тісто в кондитерський мішок (якщо немає, використовуємо простий мішечок) і відсаджуємо печиво (за формою як Савоярді або Дамські пальчики). У мене вийшло 25 шт. Випікаємо в духовці, розігрітій до 180 градусів, приблизно 10-15 хвилин. Для крему збиваємо міксером рікотту і йогурт до однорідної массы.
3. Додаємо підсолоджувач, ванілін і цедру( її прям додаєте за бажанням, якщо хочете виключно кавовий смак, то не додавайте, якщо не любите смак кави, то цедра вас врятує, ви його просто не відчуєте, але як кайфанете 🤤, і так, і так, по різному шалено смачно ) Кожне печиво занурюємо рясно кави і викладаємо на дно формы.
4. На шар печива викладаємо крем, далі знову просочене печиво і продовжуємо чергувати, поки не закінчаться інгредієнти. Верхнім шаром має бути крем. Відправляємо в холодильник на ніч, щоб десерт просочився. Дістаємо десерт з холодильника, присипаємо тірамісу какао порошком і наслаждаемая.