Торт Сметанник в домашніх умовах

Як зробити смачний Торт Сметанник в домашніх умовах рецепт простий. Я ніколи не була фанатом сметанних тортів, але цей Сметанник мене просто підкорив своїм ніжним смаком і простотою приготування. Я перестала вважати сметанні торти зі сметанним бісквітом і сметанним кремом «недотортами». Справедливості заради скажу, що рецепт я облагородила введенням додаткових інгредієнтів у вигляді вершкового сиру і шоколадної глазурі. Але якщо ви хочете зовсім простий варіант, робіть без них. Але раджу хоча б спробувати, перші сміливі, які приготували цей торт за рецептом на YouTube високо відгукнулася про його смакових якостях.

Інгредієнти

Сметанні коржі:
120 г яйця (2 великих)
100 г цукор
150 г борошно в/с
10 г розпушувач
120 г сметана 30%
60 г згущене молоко

Сметанний крем:
100 г вершкове масло
100 г вершковий сир
90 г цукрова пудра
1 ч. л. ванільна паста
280 г сметана 30%

Шоколадна глазур:
150 г чорний чи молочний шоколад
30 г нейтральне рослинна олія
Сметана для цього торта потрібна саме 30%, нижче не збивається. Якщо у вас немає можливості придбати таку, то отвесьте менш жирну, як це зробити я розповідаю тут.

Торт Сметанник в домашніх умовах покроковий рецепт

1. Я готую торт у формі 17 см, але це не обов’язково. Форма для сметанного бисвита. Можна брати і форму більшого діаметра або готувати пластової бісквіт, все одно його доведеться різати. Як приготувати сметанний бісквіт Увімкніть духовку на 180°. Яйця збийте з цукром в пишну стійку піну не менше 10 хвилин. Борошно змішайте з розпушувачем, а сметану зі згущеним молоком. Бісквітне тесто.

2. Бісквітне тісто. У збиті яйця акуратно додайте сметанную суміш, перемішайте і в два прийоми введіть борошно. Викладіть тісто у форму і випікайте 35-40 хвилин. Випікати 35 хвилин. Випікати 35 хвилин Дістаньте готовий бісквіт і дайте йому охолонути на решітці. Як приготувати сметанний крем Збийте масло кімнатної температури з цукровою пудрою до білого стану. Введіть по ложці холодний вершковий сир. Після цього додайте всю холодну сметану.

3. Перемішайте і збийте до пишної однорідної стану. Як продукти з’єдналися, зупиняйтеся, інакше масло може помилитися. Схожий крем можна готувати зі згущеним молоком, рецепт тут. Як зібрати торт. Відріжте пласт бісквіта товщиною не більше 1 см (діаметр 17 см).

4. Бісквіт на сметані. Бісквіт на сметані Решті бісквіт розрізати на кубики. Викладіть миску харчовою плівкою і змажте сметанним кремом. Відкладіть ложку крему, а в решті викладіть кубики і перемішайте. Перемішайте крем з бісквітом. Перемішайте крем з бісквітом Складіть їх в миску. На відрізаний бісквіт нанесіть відкладений крем і накрийте кубики.

5. Поставте торт в холодильник години на два-три. Як приготувати шоколадну глазур Розтопіть шоколад і змішайте його з маслом в однорідну масу. Миску з тортом переверніть на решітку, зніміть плівку і покрийте глазур’ю. Торт Сметанник з шоколадною глазур’ю. Торт Сметанник з шоколадною глазур’ю Дайте глазурі стабілізуватися і торт готовий. Насолоджуйтесь!