Як зробити Торт-суфле з полуницею рецепт простий.
Інгредієнти
Для бісквіта:
Рослинна молоко – 100г
Вівсяна мука – 60г
Рисове борошно – 60г
Яблучний оцет – 1ст.л.
Тростинний цукор – 75г
Сіль – щіпка
Мелені чіа або льон – 0,5 ч. л.
Розпушувач – 4г
Рослинне/кокосове масло – 38г
Для суфле:
Аквафаба (від білої квасолі) – 130г
Лимонний сік – 0,5 ч. л.
Кокосове молоко -80г
Тростинний цукор – 40г
Вода – 40г
Агар агар – 5г
Ваніль – опціонально
Полунична начинка:
Полуниця заморожена – 150г
Тростинний цукор – 40г
Агар агар – 0,5 ч. л
Вода – 20г
Торт-суфле з полуницею покроковий рецепт
1. Для бісквіта:
окремо Змішуємо сухі і рідкі інгредієнти, потім до сухим додаємо рідкі, замішуємо віночком тісто. Заповнюємо форму діаметром 16-18см, випікаємо при 160С, режим верх-низ близько 20-25 минут.
окремо Змішуємо сухі і рідкі інгредієнти, потім до сухим додаємо рідкі, замішуємо віночком тісто. Заповнюємо форму діаметром 16-18см, випікаємо при 160С, режим верх-низ близько 20-25 минут.
2. Для суфле:
Замочуємо у воді агар агар. Збиваємо аквафабу з лимонним соком в чистому знежиреному високому мірній склянці, протягом 3-4 хвилин. У сотейнику доводимо до кипіння молоко з цукром і ваніллю, вводимо замочений агар агар і проварюємо ще близько 1 хвилини. У кілька прийомів додаємо рідку начинку в аквафабу, в процесі знову збиваємо аквафабу щоб рідина рівномірно розподілялася в шарах аквафабы. Коли ви об’єднали аквафабу і молоко з агаром, виливаємо суфле на бісквіт, який лежить у формі (дно форми обов’язково обтягніть харчовою плівкою, щоб нічого не витікало).Прибираємо в морозилку на час приготування полуничної начинки.
Замочуємо у воді агар агар. Збиваємо аквафабу з лимонним соком в чистому знежиреному високому мірній склянці, протягом 3-4 хвилин. У сотейнику доводимо до кипіння молоко з цукром і ваніллю, вводимо замочений агар агар і проварюємо ще близько 1 хвилини. У кілька прийомів додаємо рідку начинку в аквафабу, в процесі знову збиваємо аквафабу щоб рідина рівномірно розподілялася в шарах аквафабы. Коли ви об’єднали аквафабу і молоко з агаром, виливаємо суфле на бісквіт, який лежить у формі (дно форми обов’язково обтягніть харчовою плівкою, щоб нічого не витікало).Прибираємо в морозилку на час приготування полуничної начинки.
3. Полунична начинка:
Заморожену полуницю нарізаємо невеликими кубиками. Замочуємо агар агар у воді. У сотейнику доводимо до кипіння полуницю з цукром, вводимо агар агар, проварюємо ще хвилину і виливаємо на шар суфле, знову прибираємо в морозилку для стабілізації, близько 10 хвилин. Потім перекладаємо торт на 1-2 години в холодильник, а краще на ночь.
Заморожену полуницю нарізаємо невеликими кубиками. Замочуємо агар агар у воді. У сотейнику доводимо до кипіння полуницю з цукром, вводимо агар агар, проварюємо ще хвилину і виливаємо на шар суфле, знову прибираємо в морозилку для стабілізації, близько 10 хвилин. Потім перекладаємо торт на 1-2 години в холодильник, а краще на ночь.