Торт сирний Наполеон з заварним кремом

сирний Торт “Наполеон” з заварним кремом простий рецепт! Зберігайте рецепт в закладки, цей торт виходить у всіх, навіть тих, хто пече тортики вперше👍Він ніжний, легкий, не нудотно-солодкий, ароматний і просто смачний! Цей торт я вирішила не прикрашати, вся його краса в простоті. Якщо будете подавати торт на святковий стіл, то його можна обсипати мигдалевими пелюстками і прикрасити полуницею. Це буде супер красиво.

Інгредієнти

Сир – 400 г
Цукор – 200 г
Жовток – 4 шт.
Борошно – 480-500 г
Сода, гашене оцтом – 2 ч. л.

Для крему:
Молоко – 1 л
Цукор – 250 г
Білок – 4 шт.
Крохмаль кукурудзяний– 4 ст. л.
Ванілін – 0,25 ч. л.
Масло вершкове – 150 г

сирний Торт “Наполеон” з заварним кремом покроковий рецепт

1. Тісто. Сир добре розтерти з цукром (якщо сир сухуватий, то протерти його через сито). Додати до сирно-цукрової маси жовтки, гашену оцтом соду, перемішати і залишити на 20-30 хвилин, щоб піднялася “шапка”. Додати в отриману масу борошно, замісити круте тісто, щоб не прилипало до рукам.
2. Тісто розділити на 8-10 частин, з кожної частини розкачати тонкі коржі (d 24-26 см), проколоти їх виделкою. Випекти коржі на деко з пергаментним папером в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 10-12 минут.
3. Крем. Білки добре розмішати з цукром, додати крохмаль (попередньо розмішаний з невеликою кількістю молока, щоб не було грудочок). Молоко закип’ятити, помішуючи, додати білки і заварити як кисіль, остудить.
4. В злегка остигнула масу додати вершкове масло і добре збити віночком. Зібрати торт, промазавши всі коржі кремом.